Εκπληκτικά οφέλη από το μέλι και την κανέλα

Το μείγμα από μέλι και κανέλα έχει θεωρηθεί ως μια θεραπεία για κάθε ασθένεια εδώ και αιώνες. Κάποτε υπήρχε η πεποίθηση ότι αυτός ο τέλειος συνδυασμός μπορούσε να επαναφέρει την όραση στους τυφλούς ανθρώπους.

Σήμερα, αυτή η μέθοδος των ανατολικών λαών θεωρείται ως το πιο πολύτιμο δώρο της φύσης μας και αυτό το ελιξήριο χρησιμοποιείται ως θεραπεία πολλών ασθενειών.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την προετοιμασία αυτού του μείγματος ανάλογα με το πρόβλημα υγείας για το οποίο προορίζεται:

Καρδιακές παθήσεις

Κάνετε ένα μείγμα από μέλι και κανέλα και απλώστε το πάνω στο ψωμί. Αυτό το γεύμα μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά ως πρωινό. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και αποτρέπει την καρδιακή προσβολή. Η τακτική χρήση ενισχύει την καρδιά. Ο συνδυασμός μελιού και κανέλας έχει επίσης μια αναζωογονητική επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία.

Βοηθά με τον καρκίνο του στομάχου

Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτό το είδος του καρκίνου πρέπει να τρώνε μια κουταλιά της σούπας μέλι αναμεμειγμένο με μια κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις μήνες.

Αρθρίτιδα

Προσθέστε δύο κουταλιές μέλι και ένα κουταλάκι κανέλα σε βραστό νερό. Αν πίνετε αυτό το ρόφημα τακτικά, μπορείτε να θεραπεύσετε τις χρόνιες αρθρίτιδες. Ο πόνος μπορεί να ανακουφιστεί μετά από μόνο 2 εβδομάδες από την χρήση.

Χοληστερόλη

Ανακατέψτε δύο κουταλιές μέλι και τρία κουταλάκια κανέλα σε μισό λίτρο νερό. Αυτό το μείγμα θα μειώσει την ποσότητα του λίπους στο αίμα.

Λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και μια κουταλιά της σούπας μέλι σε ζεστό νερό και πιείτε το αρκετές φορές την εβδομάδα. Καταστρέφει τα μικρόβια στην κύστη.

Δερματικές λοιμώξεις

Ανακατέψτε το μέλι με την κανέλα, τοποθετήστε το μείγμα στο δέρμα που επηρεάζεται από τη μόλυνση και κρατήστε το για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Κρυολογήματα

Εκείνοι που υποφέρουν από συχνά κρυολογήματα πρέπει να καταναλώνουν μια κουταλιά της σούπας μέλι με ¼ κουτάλι κανέλα μία φορά την ημέρα για τρεις ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από το βήχα, το φτέρνισμα και τον συνεχή πόνο στα ιγμόρεια.

Συνταγή για μεγάλη διάρκεια ζωής

Πιστέψτε ότι η καθημερινή κατανάλωση μελιού και κανέλας μπορεί να παρατείνει τη ζωή σας. Ανακατέψτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι κανέλα και τρία φλιτζάνια νερό, βράστε το υγρό και πιείτε το αντί για καφέ το πρωί. Το δέρμα σας θα είναι απαλό, φρέσκο και θα καθυστερήσετε την εμφάνιση των ρυτίδων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει