Επιστολή διαμαρτυρίας των φαρμακοποιών στην διεύθυνση των ΕΛΤΑ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αντέδρασε άμεσα στην δημοσιοποίηση από τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ της πρόθεσης μεταφοράς φαρμάκων σε ασθενείς από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Πιο συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο των ΕΛΤΑ κ. Μελαχροινό, όπου αναφέρουν πως τα φάρμακα δεν μπορούν να ενταχθούν σε υπηρεσίες ντελίβερι, όπως συμβαίνει με τα τρόφιμα, τα απορρυπαντικά ή τις επιστολές.

Τονίζουν δε πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι αποφασισμένος να μην δεχθεί οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια, σε περίπτωση που τα ΕΛΤΑ προχωρήσουν στην υλοποίηση τέτοιων πρακτικών.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας των φαρμακοποιών:

Με έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο Tύπο την πρόθεση των ΕΛΤΑ ότι μεταξύ των υπηρεσιών με τις οποίες πρόκειται να εμπλουτισθούν οι νέες υπηρεσίες του οργανισμού, θα είναι και η εκτέλεση συνταγών.

Αντιλαμβανόμαστε  και επικροτούμε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία την όποια προσπάθεια γίνεται από κρατικούς ή ημικρατικούς φορείς για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της οικονομικής καταστάσεώς τους.

Oμως, πέρα από τους νομικούς περιορισμούς, οι όποιοι χειρισμοί αφορούν το χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου, δεν μπορούν να ενταχθούν σε υπηρεσίες ντελίβερι, εν είδει τροφίμων, απορρυπαντικών ή επιστολών.

Το Φάρμακο είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, η αποθήκευση και η διακίνηση του οποίου προϋποθέτει συγκεκριμένες συνθήκες και ο νομοθέτης έχει  ορίσει ότι γίνεται δια χειρός φαρμακοποιού, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Θεωρούμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρονται σε «ευφυολογίες» συγκεκριμένων τεχνοκρατών, οι οποίοι όπως έχει αποδείξει η τραγική πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, δεν έχουν καμιά κοινωνική ευαισθησία και επιστημονική κατάρτιση.

Για το ΔΣ του ΠΦΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                                       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

***

Διαβάστε επίσης

Ο ταχυδρόμος θα φέρνει τα φάρμακα στο σπίτι σας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει