Εξαντλημένοι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων για το 2013

Τρεις μήνες πριν εκπνεύσει ο χρόνος τα ελληνικά νοσοκομεία έχουν ήδη… ξεμείνει από χρήματα και δεν είναι σε θέση να προμηθευτούν ούτε τα φάρμακα που πρέπει να δώσουν στους ασθενείς τους.

Τα περισσότερα λειτουργούν μόνο με το στοκ που υπάρχει στις αποθήκες τους, αφού η οικονομική τους κατάσταση είναι τραγική και τα έχει φέρει σε οριακό σημείο. Ηδη, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα έχουν διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ το Λαϊκό αδυνατεί πλέον να προμηθευτεί και να διαθέσει φάρμακα στους ασθενείς του.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας, που έχουν επιδοθεί, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, σε ένα κυνήγι εξοικονόμησης πόρων, προκειμένου να καλύψουν άμεσες ανάγκες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι διοικητές τους μηδένισαν όλους τους κωδικούς των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων, προκειμένου να κατευθύνουν όσα κονδύλια έχουν απομείνει στην προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων. Ωστόσο και πάλι τα εναπομείναντα χρήματα δύσκολα επαρκούν…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει