Εξυπνες στρατηγικές για να ενισχύσετε την προπόνησή σας

Ο χρόνος περνάει γρήγορα όταν κάποιος διασκεδάζει. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με το πρόγραμμα γυμναστικής σας. Υπάρχουν τρόποι να σταματήσει να είναι «αγγαρεία» και να γίνει για εσάς διασκέδαση.

Οταν περνάει κανείς καλά κάνοντας το πρόγραμμά του, τού φαίνεται ευκολότερο, με αποτέλεσμα να το φέρνει πιο εύκολα εις πέρας και να απολαμβάνει τα οφέλη του.

Διαβάστε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε από την επόμενη κιόλας προπόνησή σας για να περνάτε καλά όσο γυμνάζεστε.

Δυναμώστε την ένταση των τραγουδιών. Σύμφωνα με μελέτες οι άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερο τη ρουτίνα του προγράμματος γυμναστικής τους όταν ακούνε τη μουσική δυνατά. Βάλτε στην playlist σας ρυθμικά τραγούδια που ανεβάζουν το κέφι, για να ασκείστε διασκεδάζοντας.

Γυμναστείτε παρέα με φίλους σας. Προσκαλέστε έναν φίλο ή φίλη σας να γραφτεί στο ίδιο γυμναστήριο με εσάς και να κάνετε το πρόγραμμα παρέα. Αυτό θα μειώσει το χρόνο αγγαρείας και θα σας κάνε να περνάτε πολύ καλύτερα το χρόνο εκγύμνασης.

Γυμναστείτε με το σκύλο σας. Οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να κερδίσουν έξτρα προπόνηση και να είναι πάντα σε φόρμα αν δεν παραμελούν τους τετράποδους φίλους τους και τους βγάζουν για βόλτα. Σύμφωνα με μελέτες, όσο πιο πολύ χρόνο περνούν με τα κατοικίδιά τους έξω για βόλτα, τόσο πιο δραστήριοι είναι σωματικά.

Αγαπήστε τις «εκρήξεις». Οταν γυμνάζεστε για λιγότερο χρονικό διάστημα είναι πιο εύκολο να γυμνάζεστε σκληρότερα. Αν ο στόχος είναι 40 λεπτά άσκησης το λογικό (και φυσιολογικό) είναι να ακολουθήσετε ένα μέτριο ρυθμό για να αντέξετε. Αν, όμως, ο στόχος προπόνησης είναι τα 20 λεπτά, τότε μπορείτε (και πρέπει) να επιταχύνετε το ρυθμό σας, χωρίς να σας πειράζει αν θα κουραστείτε γρηγορότερα. Η έντονη άσκηση σάς δίνει τα ίδια οφέλη στο μισό χρόνο.

Πιείτε καφεΐνη. Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έπιναν ένα ενεργειακό ποτό με καφεΐνη μια ώρα πριν από την προπόνηση αισθάνονταν καλύτερα και είχαν περισσότερη αντοχή κατά τη διάρκειά της. Πιείτε ένα ενεργειακό ποτό με 180mg καφεΐνης (ή πιείτε δύο φλιτζάνια καφέ) 60 λεπτά πριν την επόμενη προπόνησή σας.

Βάλτε έναν καθρέφτη. Δεν είναι τυχαίο που στα γυμναστήρια υπάρχουν καθρέφτες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έκαναν διάδρομο και παρακολουθούσαν τον εαυτό τους σε έναν καθρέφτη, χρησιμοποιούσαν το οξυγόνο περισσότερο αποτελεσματικά και έτρεχαν καλύτερα από εκείνους που δεν το έκαναν.

Πιείτε ένα κρύο ποτό. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όταν σε ζεστό ή υγρό καιρό οι ποδηλάτες έπιναν ένα κρύο ποτό πριν ή κατά τη διάρκεια της άσκησής τους αισθάνονταν λιγότερη πίεση και είχαν μεγαλύτερη αντοχή. Πριν από την επόμενη προπόνησή σας λοιπόν δοκιμάστε να πιείτε ένα κρύο ποτό (όχι αλκοολούχο, εννοείται).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει