Γεωργιάδης: «Μας κάνουν χάρη οι δανειστές μας»

Τον δρόμο της πρόκλησης επέλεξε για μια ακόμα φορά ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash δεν παρέλειψε για μια ακόμα φορά να πει ένα «δημόσιο ευχαριστώ» στους δανειστές της Ελλάδας.

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως οι δανειστές κάνουν χάρη στην Ελλάδα με την αυστηρή λιτότητα και τα μνημόνια που έχουν επιβάλλει ο, κατά δήλωσή του, «μνημονιακότερος υπουργός» της κυβέρνησης δεν δίστασε να απαντήσει καταφατικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά και μας κάνουν χάρη οι δανειστές μας. Κάποιος που σου δίνει χρήματα με 0,65% επιτόκιο, δεν σου κάνει χάρη;».

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμα πως παρόλο που δεν του αρέσει αυτό, δέχεται εντολές από τους ξένους επιτρόπους, θεωρεί την υποστήριξη του μνημονίου από μέρους του ως τη «μεγαλύτερη πατριωτική πράξη» που θα μπορούσε να κάνει, ενώ δικαιώνει τον Γιώργο Παπανδρέου για την επιλογή του να βάλει τη χώρα στο μνημόνιο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι έπρεπε να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων:

* Δεν έχω αλλάξει τίποτα από αυτά που πίστευα στο παρελθόν. Η υποστήριξη του μνημονίου είναι η πιο μεγάλη πατριωτική πράξη που μπορούσα να κάνω. Το μείζον είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη, εάν η Ελλάδα φύγει από την Ευρώπη θα καταστραφεί. Oποιος ψηφίζει κατά του μνημονίου προδίδει τα συμφέροντα της χώρας.

* Λόγω χρεοκοπίας έχουμε καταστροφές και όχι λόγω μνημονίου. Δεν χρεοκοπήσαμε επειδή μπήκαμε στο μνημόνιο. Ο Παπανδρέου καλά έκανε και μας έβαλε στο μνημόνιο, αλλά δυστυχώς δεν διαπραγματεύτηκε όπως έπρεπε τους όρους του μνημονίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει