Γεωργιάδης: «Το σωστό ενίοτε περιλαμβάνει και απολύσεις»

Σε μια ακόμα δήλωση που φέρνει πιο κοντά τις απολύσεις στο χώρο της υγείας, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, που τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής πως «το σωστό ενίοτε περιλαμβάνει και απολύσεις».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως οι απολύσεις δεν αφορούν τους γιατρούς του ΕΣΥ αναφέροντας: «Να μην έχουν αγωνία οι γιατροί του ΕΣΥ, δεν θα υπάρξουν απολύσεις», αλλά συμπλήρωσε πως είναι «άλλο το ΕΣΥ και άλλο το υπόλοιπο δημόσιο στο οποίο ανήκει και ο ΕΟΠΥΥ».

Ο υπουργός εξήγησε ότι θα γίνει αξιολόγηση στις δομές του ΕΟΠΥΥ και πως «θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Να ξέρετε ότι θα κάνουμε το σωστό. Ενίοτε το σωστό έχει και απολύσεις … Υπάρχουν γιατροί που έχουν να χειρουργήσουν 20 χρόνια, θα το πήγαινε κανείς το παιδί του εκεί;».

Την προηγούμενη ημέρα βέβαια ο υπουργός είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, όταν σε δηλώσεις του είχε τονίσει πως αν γίνουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας επιθυμεί να τις χρεώσουν στον ίδιο και να… μη του πάρει τη δόξα η Τρόικα και ο Τόμσεν.

Αναφερόμενη σ’ αυτή τη δήλωση η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα είχε δηλώσει απευθυνόμενη στον κ. Γεωργιάδη πως «είναι η πιο κυνική και απάνθρωπη δήλωση. Μα να λέτε να μη σας πάρουν τη δόξα για τις απολύσεις; Να τις κάνετε λοιπόν και να πάρετε τη δόξα, αλλά να γνωρίζετε ότι θα σας συνοδεύει για όλη σας τη ζωή…».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν θα μου πάρει την δόξα η τρόικα για το ότι θα κάνω το αυτονόητο και όχι για απολύσεις».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει