Γερμανικές εκλογές ή Oktoberfest; (photos)

Μπορεί όλος ο κόσμος να έχει το ενδιαφέρον του στραμμένο στις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, οι ίδιοι οι Γερμανοί όμως έχουν περισσότερο στραμμένη την προσοχή τους στη διάσημη Oktoberfest.

H παραδοσιακή γιορτή της μπύρας που εκτός από χιλιάδες τουρίστες προσελκύει και τους ίδιους τους συμπατριώτες της Ανγκελα Μέρκελ, ξεκίνησε το Σάββατο (21/09) με τον δήμαρχο του Μονάχου, Κρίστιαν Ούντε, ντυμένο με παραδοσιακή στολή, να χτυπάει με μια ξυλόσφαιρα τριών κιλών μια βρύση για να ανοίξει το πρώτο βαρέλι, ενώ από κάτω εκατοντάδες ανυπόμονοι πότες περίμεναν να ξεκινήσει η γιορτή.

Είναι η 180ή φορά που διεξάγεται το εν λόγω φεστιβάλ και πολλοί ανυπόμονοι επισκέπτες, αρκετοί μάλιστα ντυμένοι με παραδοσιακές βαυαρικές στολές, έπιασαν θέση στις σκηνές που έστησαν οι ζυθοποιίες της πόλης, καθώς πριν το μεσημέρι δεν επιτρεπόταν να προσφερθεί μπύρα στους πάγκους.

Η Oktoberfest πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, ενώ ο δήμαρχος του Μονάχου επέστησε στους επισκέπτες την προσοχή να μη το παρακάνουν γιατί «η Oktoberfest δεν είναι διαγωνισμός για το ποιος θα πιει περισσότερο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι περισσότεροι, πάντως, δύσκολα θα δώσουν σημασία στις συμβουλές του, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση στο ερώτημα για το πώς θα προσέλθουν οι Γερμανοί στις κάλπες. Η πιθανότερη απάντηση είναι: μεθυσμένοι!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει