Γερμανός υπουργός Υγείας: Πιθανή στο μέλλον μια απολύτως θανατηφόρα μετάλλαξη του κοροναϊού

«Πιθανότατα στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη του κοροναϊού τόσο μεταδοτική όπως η Omicron και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα». Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή», επισημαίνει ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

O 57χρονος Σοσιαλδημοκράτης υπουργός καλεί τους συμπολίτες τους να μην εφησυχάζουν σε ότι αφορά την πανδημία και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα.

Προσθέτει όμως, ότι, αν και τα κρούσματα του κορωνοϊού μειώνονται στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, ο ιός μεταλλάσσεται, κατά συνέπεια, οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, όπως επισημαίνει.

Σε ότι αφορά τη μετάλλαξη Omicron, ο Γερμανός υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι, από τον Σεπτέμβριο οι συμπολίτες του θα μπορούν να κάνουν ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο στην παραλλαγή αυτή.

Όπως διευκρινίζει, οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας σκοπεύουν να προστατεύσει καλύτερα τον πληθυσμό από την παραλλαγή Omicron με την βοήθεια ενός εμβολίου που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη μετάλλαξη αυτή της νόσου Covid.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, το γεγονός ότι ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς, καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την ανάπτυξη του εμβολίου της Omicron.

Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει, στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή τόσο μεταδοτική όπως η Omicron και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα». «Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή του κοροναϊού», εκτιμά ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Γερμανία, ήδη περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid- 19.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει