Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Συνέχιση της απεργίας τουλάχιστον μέχρι τις 13 Δεκέμβρη

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ανάμεσα στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης (4/12) οι γιατροί αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους τουλάχιστον μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν να κλιμακώσουν την σύγκρουση με την ηγεσία του υπουργείου δηλώνοντας πως ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη.

Παράλληλα, ζήτησαν από τον Αδωνι Γεωργιάδη να γίνει διάλογος από μηδενική βάση «χωρίς εμμονές και ανθρωποθυσίες».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ μετά την προκλητική στάση του Υπουργείου Υγείας στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου για τις 10,11,12 και 13 Δεκεμβρίου 2013.

Θα περίμενε κανείς το Υπουργείο να έκανε δεύτερες σκέψεις, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της κινητοποίησης, να έδειχνε τον απαραίτητο σεβασμό στους απεργούς, αλλά κυρίως στους πολίτες που απαιτούν την αξιοπρεπή λειτουργία των δημόσιων πολυϊατρείων.

Ευελπιστούσαμε στη δημόσια διαβούλευση να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα απαντούσαν στα απεργιακά αιτήματα. Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς, στο τραπέζι της διαμεσολάβησης θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης, “βλέπε απορρύθμισης”, που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αντί λοιπόν για τη σοβαρή αντιμετώπιση και τις εποικοδομητικές προτάσεις, εισπράξαμε πολιτικά τεχνάσματα με σκοπό τη διάλυση της απεργίας.

Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία, χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Ποιον κοροϊδεύουν τελικά;

Ας παρουσιάσουν ξεκάθαρα στους Ελληνες ασφαλισμένους την περίφημη μεταρρύθμιση.

Τι θα κοστίσει, τι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, θα λειτουργήσουν εργαστήρια και μηχανήματα που έχουν πληρώσει με το υψηλότατο ασφάλιστρό τους διαχρονικά;

Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Επικοινωνιακά παιχνίδια, ατέλειωτες μιντιακές ώρες, αρκετή λάσπη, μιλώντας για συντεχνίες και ξεχνούν ότι η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού οργάνου έχει καταθέσει υπεύθυνες προτάσεις.

Ξαφνικά είναι δυνατόν όλους μας, που για χρόνια αγωνιζόμαστε για αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, να μας κυρίευσε ομαδική παράκρουση με συμπτώματα απεργιακής μανίας;

Ας μας επιδείξει ο κ. Γεωργιάδης μια σελίδα προεκλογικού προγράμματος, του κυβερνώντος κόμματος, που να αναφέρει για διάλυση της δημόσιας δομής και απολύσεις 2.500 γιατρών που για 25-30 χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ.

Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά και κοστολόγηση στο σχέδιό του;

Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στην Τρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων. Είναι θλιβερή η εικόνα και προκλητικές για όλους μας οι μεταλλάξεις του Υπουργού, οι αντιφάσεις σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει την επιταγή προς τους δανειστές.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να επιδείξει την υπεύθυνη στάση απέναντι στα προβλήματα της περίθαλψης και το Υπουργείο να προσέλθει στο διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα και εμμονές για ανθρωποθυσίες.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει