Γκρέιπφρουτ: Για απώλεια βάρους και οφέλη στην υγεία

Γύρω στο 1980 η κατανάλωση γκρέιπφρουτ για την απώλεια βάρους είχε μετατραπεί σχεδόν σε επιδημία. Ανθρωποι… καταβρόχθιζαν γκρέιπφρουτ και πραγματικά έχαναν βάρος. Ηταν όμως μια εξαιρετικά περιοριστική δίαιτα.

Σήμερα οι περιορισμοί δεν είναι απαραίτητοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το γκρέιπφρουτ έχασε την δύναμή του να βοηθά στην απώλεια βάρους ή να παρέχει οφέλη για την υγεία.

Για την ακρίβεια μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει να χάσετε ακόμα και μισό κιλό την εβδομάδα!

′Η μπορείτε να φάτε ό,τι τρώτε συνήθως και βάζοντάς το στη διατροφή σας να χάσετε περίπου 2 κιλά σε 12 εβδομάδες. Κι αυτό είναι διαπιστωμένο μετά από έρευνα που έγινε για λογαριασμό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Scripps Clinic στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για το πώς ακριβώς λειτουργεί, αλλά είναι σίγουροι ότι λειτουργεί. Γνωρίζουν ότι το γκρέιπφρουτ εξισορροπεί τα επίπεδα της ινσουλίνης κι αυτό προκαλεί την απώλεια βάρους, αλλά μπορεί να εμπλέκονται κι άλλοι παράγοντες.

Ποια μπορεί να είναι τα οφέλη της υγείας από το γκρέιπφρουτ

* Είναι πλήρες σε πηκτίνη που συνδέεται με τα βαρέα μέταλλα

* Εχει αντι-ιϊκές ενώσεις που εξολοθρεύουν τους επιβλαβείς ιούς

* Είναι εξαιρετικό στην αποτοξίνωση του εντέρου και του ήπατος

* Είναι γεμάτο από βιταμίνη C, που βοηθά τον οργανισμό στο κρυολόγημα

Στο μόνο που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή είναι στο γεγονός ότι υπάρχουν κάποια φάρμακα με τα οποία ο χυμός του γκρέιπφρουτ αλληλεπιδρά και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρος. Κάτι που σημαίνει ότι αν παίρνετε κάποια φάρμακα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για να μάθετε αν τα συγκεκριμένα αλληλεπιδρούν με τον χυμό γκρέιπφρουτ.

Αυτό το ξέρατε;

* Τα δέντρα γκρέιπφρουτ μπορούν να παράγουν καρπό για 30-40 χρόνια

* Τα γκρέιπφρουτ μαζεύονται με το χέρι και όχι με μηχανή

* Μερικά ώριμα δέντρα γκρέιπφρουτ μπορούν να αποφέρουν μέχρι και 1.500 κιλά φρούτων σε μια σεζόν. Η μέση απόδοσή τους ανέρχεται σε 160 κιλά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει