Γυμναστείτε με τραμπολίνο… διασκεδάζοντας (video)

Μια καταπληκτική προπόνηση που καίει πολλές θερμίδες και παράλληλα είναι εξαιρετικά διασκεδαστική είναι αυτή με το τραμπολίνο. Μπορείτε να βρείτε μίνι τραμπολίνο σε τιμές που αρχίζουν από τα 45 ευρώ.

Το άλμα σε ένα μίνι τραμπολίνο είναι μια χαμηλής έντασης αερόβια άσκηση που βελτιώνει τον μυϊκό τόνο και την ισορροπία, ενώ μπορεί να κάψει μέχρι και 160 θερμίδες ανά μισή ώρα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις που κάνετε καθημερινά, αλλά αυτή τη φορά πάνω σε ένα τραμπολίνο και να διασκεδάσετε παράλληλα.

Αγοράστε ένα μίνι τραμπολίνο και κάνετε πάνω του γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα τουλάχιστον. Για καλύτερα αποτελέσματα επαναλάβετε την ακολουθία των ασκήσεών σας τουλάχιστον τρεις φορές.

Βασικές ασκήσεις αναπήδησης

Το τραμπολίνο φαίνεται απλό αλλά καίει πολλές θερμίδες. Επίσης, τονώνει τους τετρακέφαλους, τους γλουτούς και τους μυς της γάμπας.

1. Σταθείτε στο μίνι τραμπολίνο με τα πόδια σας περίπου 20 εκατοστά ανοιχτά.

2 . Λυγίστε τα χέρια σας, κρατώντας τους αγκώνες σας στα πλευρά σας.

3 . Με μια μικρή κάμψη στα γόνατά σας, αρχίστε να χοροπηδάτε. Τα πόδια σας θα πρέπει να σηκωθούν περίπου 20 εκατοστά από το τραμπολίνο.

4. Επαναλάβετε 30 φορές.

Ανύψωση των γονάτων

Αυτή η κίνηση θα τονώσει τον καρδιακό ρυθμό και θα σας προσφέρει μια πολύ καλή άσκηση.

1. Σταθείτε στο μίνι τραμπολίνο με τα πόδια σας 15 εκατοστά ανοιχτά.

2. Με τα χέρια σας στους γοφούς και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, αναπηδήστε στις μύτες των ποδιών και σηκώστε εναλλακτικά το δεξί και το αριστερό σας γόνατο στο ύψος του γοφού (είναι η αντίστοιχη άσκηση που κάνουμε στο μάθημα της γυμναστικής).

3. Επαναλάβετε 60 φορές (30 ανυψώσεις για κάθε πόδι).

Τραμπολίνο Squats (κάθισμα)

Με την άσκηση αυτή βάζετε σε λειτουργία τους μύες καθώς καλείστε να την εκτελέσετε σε μια ασταθή επιφάνεια.

1. Σταθείτε στο μίνι τραμπολίνο με τα πόδια σας ενωμένα και τα χέρια στο πλάι σας.

2. Αναπηδήστε, απλώνοντας τα πόδια περισσότερο απ’ όσο είναι το πλάτος των ώμων και προσγειωθείτε σε μια στάση βαθύ κάθισμα με τα πόδια σας λυγισμένα και τους μηρούς παράλληλα με το έδαφος σα να επρόκειτο να καθίσετε σε μια καρέκλα. Τα χέρια πρέπει να βρίσκονται μπροστά σας.

3. Αναπηδήστε ελαφρά στην αρχική θέση και επαναλάβετε 20 φορές.

http://www.youtube.com/watch?v=g2Cff0UD_SA

Το παραπάνω είναι ένα συγκεκριμένο σετ ασκήσεων. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε αρκετές παραλλαγές όπως αυτές που βλέπετε στο παρακάτω video:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει