Χάστε πόντους με τον «κανόνα τριών δαγκωμάτων»

Είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αποφύγουν τις υψηλές θερμίδες και τις παχυντικές τροφές, ακόμα κι αν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από το λίπος γύρω από τη μέση σας;

Τότε είστε στην ίδια… βάρκα με τους περισσότερους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν πόντους.

Μην απελπίζεστε, όμως, υπάρχει ένας τρόπος να εξακολουθήσετε να χάνετε βάρος.

Είναι ο «κανόνας των τριών δαγκωμάτων». Οταν έχετε πραγματικά μεγάλη λαχτάρα για να φάτε κάτι που δεν πρέπει, όπως ένα «αμαρτωλό» κέικ σοκολάτας, αρπάξτε ένα κουτάλι! Μόλις το κάνετε κόψτε ένα μικρό κομμάτι κέικ σοκολάτας και βάλτε το στο στόμα σας, αφήνοντας τις αισθήσεις σας να νοιώσουν ξεχωριστά κάθε υλικό του, την κρέμα, τη ζάχαρη, το κακάο. Αυτό πρέπει να το κάνετε σιγά σιγά ώστε να απολαύσετε την εμπειρία του υπέροχου κέικ σοκολάτας.

Κόψτε μια δεύτερη μπουκιά και προσπαθήστε να απολαύσετε συνολικά την αίσθηση της γεύσης που δίνουν συνδυασμένα όλα τα παραπάνω υλικά. Τρώγοντας αργά, θα μεγιστοποιήσετε αυτό που βιώνετε.

Με μια τρίτη μπουκιά προσπαθήστε να ικανοποιήσετε τον εαυτό σας σα να έχετε φάει όλο το κομμάτι του κέικ (ή το κέικ ολόκληρο, η φαντασία μπορεί να είναι αχαλίνωτη).

Αργά αργά αφήστε το κουτάλι κάτω.

Στη διάρκεια αυτών των τριών δαγκωμάτων θα έχετε βιώσει την εμπειρία της απόλαυσης ενός υπέροχου κέικ και θα έχετε ικανοποιήσει τον εαυτό σας, χωρίς να έχετε φορτώσει το σώμα σας με τις τεράστιες ποσότητες θερμίδων και ζάχαρης που περιέχει.

Δοκιμάστε αυτόν τον κανόνα των τριών δαγκωμάτων και θα δείτε ότι μπορείτε να απολαύσετε αυτά που επιθυμείτε χωρίς την αίσθηση ενοχής που ακολουθεί ένα υπερ-παχυντικό γεύμα και με την γνώση ότι έχετε ελαχιστοποιήσει τη ζημιά που μπορούν να κάνουν στη διατροφή σας και στην περίμετρο της μέσης σας οι υπερβολικές θερμίδες.

Και ναι, λειτουργεί!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει