Η φλούδα της μπανάνας δεν βοηθά στην απώλεια βάρους

Παρά τα όσα λέγονται κατά καιρούς η κατανάλωση της φλούδας της μπανάνας δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μία νέα σούπερ τροφή για την απώλεια βάρους, διατηρεί ωστόσο τα ποικίλα οφέλη της για την υγεία.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Νew York Post η φλούδα της μπανάνας ουδόλως μπορεί να αγνοηθεί ως σημαντική πηγή τροφής. Το άρθρο αναφέρει πως η φλούδα της μπανάνας είναι γεμάτη από βιταμίνη Α, λουτεΐνη και άλλα αντιοξειδωτικά.

«Η φλούδα της μπανάνας έχει τεράστιες ποσότητες από διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, ακόμα περισσότερες απ’ ό,τι το ίδιο το φρούτο. Και οι δύο μπορούν να επιβραδύνουν την πέψη, να ενισχύσουν το αίσθημα του κορεσμού και να βοηθήσουν ακόμα και στη μείωση της χοληστερόλης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η επιλογή της φλούδας, ιδιαίτερα μια πιο άγουρης μπανάνας συνοδεύεται από μια γενναία δόση προβιοτικών, που η έρευνα έδειξε πως είναι ουσιαστικής σημασίας για την εξισορρόπηση της εσωτερικής χλωρίδας του σώματος.

Σύμφωνα με τη έρευνα μια καλή ιδέα είναι να ρίξει κανείς τη φλούδα της μπανάνας σε ένα πρωινό smoothie. Ακόμα αναφέρει πως ενώ η κίτρινη φλούδα μπορεί να καταναλωθεί ωμή, την πράσινη φλούδα θα πρέπει κανείς να την μαγειρέψει και πως λειτουργεί καλύτερα με αλμυρά πιάτα.

Ωστόσο, παρά τα οφέλη της για την υγεία η φλούδα μπανάνας έχει απορριφθεί ως διατροφική σούπερ τροφή για απώλεια βάρους.

«Υπάρχουν θρεπτικά συστατικά και φυτοθρεπτικά που περιέχονται σε εύκολα βρώσιμα δέρματα φρούτων και λαχανικών. Για παράδειγμα, οι πατάτες έχουν πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αν τις καταναλώσει κανείς με τη φλούδα τους. Υπάρχουν ενδείξεις πως αυτό μπορεί να ισχύει και για τις μπανάνες, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη πως αν φάει κανείς μπανανόφλουδες μπορεί να χάσει βάρος», λένε οι ερευνητές και προσθέτουν:

«Ο καλύτερος τρόπος, άλλωστε, για να χάσει κανείς βάρος είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστός: Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, όπου τα φρούτα και τα λαχανικά καταναλώνονται με τη φλούδα τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει