Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία, θα μείνουν ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι στην Αθήνα

Σε απεργία διαρκείας κατεβαίνουν από το μεσημέρι της Τετάρτης, 26 Μαρτίου, οι φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που φέρνει στον κλάδο τους το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή.

Τα φαρμακεία της Αθήνας θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 14:30, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και η απεργία θα αρχίσει αμέσως μετά, οπότε θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι σχέσεις φαρμακοποιών-κυβέρνησης έχουν φτάσει στα άκρα, μετά την απόφαση για εισαγωγή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, διατάξεων που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Μιλώντας με σκληρή γλώσσα ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης έκανε λόγο για «πρωτοφανή κοροϊδία της κυβέρνησης που αιφνιδιαστικά και με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την Τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν, καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής μετατρέπεται σε εμπόρευμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει