Κλειστά τα φαρμακεία, συνεδριάζει ο ΠΦΣ

Ρολά κατεβάζουν και τη Δευτέρα (17/3) τα φαρμακεία, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του.

Παράλληλα, θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του ΠΦΣ για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές του.

«Η Τρόικα αποβλέπει στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων, τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων, που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΦΣ.

«Οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων που θέλει να επιβάλλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η Τρόικα και το υπουργείο Ανάπτυξης», προστίθεται και επισημαίνεται ότι είναι ψέμα ότι ο καταναλωτής δεν βρίσκει φάρμακα, ότι τα φάρμακα είναι ακριβά στην Ελλάδα, ότι τα ΜΥΣΥΦΑ είναι ακίνδυνα και μπορούν να πωλούνται σε σούπερ μάρκετ».

«Ο ασφαλισμένος μπορεί να βρει το φάρμακο που έχει ανάγκη ακόμη και τις αργίες, τις γιορτές, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Οσο για την τιμή, αυτή καθορίζεται από το κράτος και η Ελλάδα έχει από τα φθηνότερα φάρμακα της Ευρώπης», καταλήγει ο ΠΦΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει