Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Με φόντο την γενική απεργία της προσεχούς Τετάρτης (9/4) και αντιδρώντας στο κύμα της διαθεσιμότητας στο ΕΣΥ, οι νοσοκομειακοί γιατροί, αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κλιμακώνουν τον αγώνα τους.

Καθώς από την προσεχή Τρίτη (8/4) τίθενται σε ενός μηνός διαθεσιμότητα τόσο οι γιατροί των πρώην θεραπευτηρίων του ΙΚΑ, όσο και οι οδηγοί μονάδων Υγείας του ΕΣΥ και οι φύλακες των νοσοκομείων, έχουν ήδη ξεκινήσει στάσεις εργασίας και συνελεύσεις σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας διατείνεται πως θα επανατοποθετηθούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, οι ίδιοι όμως υποστηρίζουν πως με τον τρόπο αυτό θα υπολειτουργήσουν τα τμήματα του ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει τις εξής δράσεις:

* Δράσεις στα Νοσοκομεία: Περιοδείες, συγκεντρώσεις, γενικές συνελεύσεις.

* Tην Δευτέρα 7/4 και την Τρίτη 8/4 Γενικές Συνελεύσεις και περιοδείες των Δ.Σ. των Σωματείων στα Νοσοκομεία για την προετοιμασία της Πανεργατικής Απεργίας.

* Την Τετάρτη 9/4 συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ με προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας.

* Την Πέμπτη 10/4 Συγκέντρωση των Οδηγών 10.00 π.μ. στα Γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ για συντονισμό της Δράσης. Για την περιφέρεια θα γίνουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις με πρωτοβουλία των Περιφερειακών Γενικών Συμβούλων και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

* Την Παρασκευή 11/4 5ωρη Στάση Εργασίας των Νοσοκομείων όλης της χώρας. Για το λεκανοπέδιο συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας 12 το μεσημέρι και για την περιφέρεια έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες επίσης στις 12 το μεσημέρι.

* Από 28 Απρίλη 15νθήμερο Δράσεων για την Υγεία που θα κορυφωθεί με νέα 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία σε συνδιοργάνωση με τις άλλες Ομοσπονδίες της Υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει