Κοροναϊός: Επίσημα και στους άνω των 65 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα είναι πλέον διαθέσιμο προς χρήση και από τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από το Υπουργείο Υγείας.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές, ανοσογόνο και αποτελεσματικό», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca και αναφέρθηκε στην απόφαση χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου στις ηλικίες 18 -65 ετών.

«Αναφορικά όμως με την προστασία για την σοβαρή και ήπια νόσο, διαπιστώθηκε ότι οι μελέτες είχαν μικρό αριθμό ατόμων ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών. Με βάση αυτό το δεδομένο και η επιτροπή των εμβολίων στην Ελλάδα, αποφάσισε την χορήγηση του εμβολίου από 18 έως 64 ετών, διατυπώνοντας όμως τη θέση ότι οι συστάσεις αυτές μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις μελέτες.

Σήμερα, λοιπόν, ένα μήνα μετά, έχουν προδημοσιευθεί δύο μελέτες που αφορούν μεγάλους πληθυσμούς για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε άτομα ηλικιωμένα», είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Στην συνέχεια η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να χορηγείται και σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

«Με τα νέα λοιπόν δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επικαιροποιεί τις συστάσεις έτσι ώστε το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε όλες τις ηλικίες και σε άνω των 65 ετών», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει