Κοροναϊός: Οι Βρετανοί ετοιμάζουν πείραμα με… ανακάτεμα των εμβολίων

Ένα πρωτόγνωρο πείραμα, το πρώτο που θα γίνει στον κόσμο ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι Βρετανοί τον Ιανουάριο, ανακατεύοντας σκοπίμως τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και AstraZeneca, ίσως και της Moderna.

Ο σκοπός τους είναι να διερευνήσουν αν με αυτό τον τρόπο τα αποτελέσματα είναι καλύτερα απ’ ό,τι όταν γίνονται δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου στο ίδιο άτομο.

Στόχος είναι να δουν οι υγειονομικές αρχές κατά πόσο ο συνδυασμός εμβολίων ενισχύει την ανοσιακή αντίδραση και τη διάρκεια της ανοσίας. Η σειρά με την οποία θα δοκιμασθούν τα διαφορετικά εμβόλια, δεν φαίνεται έχει σημασία.

Όπως αναφέρει η Guardian, η δοκιμή θα αρχίσει μόλις δοθεί επίσημη έγκριση στο εμβόλιο Οξφόρδης/AstraZeneca, κάτι που αναμένεται να γίνει σε λίγες εβδομάδες. Όσοι πάρουν μέρος στη νέα δοκιμή, θα κάνουν μία δόση από αυτό το εμβόλιο και άλλη μία αργότερα από εκείνο των Pfizer/BioNTech ή της Moderna (αν στο μεταξύ έχει δοθεί έγκριση και γι’ αυτό).

Η Βρετανία υπήρξε η πρώτη χώρα που έδωσε έγκριση στο εμβόλιο Pfizer/BioNTech και μάλιστα σήμερα ξεκίνησε τους εμβολιασμούς με μια 90χρονη γυναίκα, την Μάργκαρετ Κίναν, που έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στη Δύση (στη Ρωσία οι εμβολιασμοί είχαν ήδη ξεκινήσει) και η πρώτη παγκοσμίως που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Pfizer.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλλει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Οξφόρδης/AstraZeneca.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.