Κοροναϊός: Στο 0,1% οι επαναμολύνσεις σε πλήρως εμβολιασμένους

Στην αξία του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας ότι οι επαναμολύνσεις σε πλήρως εμβολιασμένους αντιστοιχούν σε περίπου 0,1%, ενώ καταγράφηκαν λιγότερες από 1.200 νοσηλείες σε πλήρως θωρακισμένους μεταξύ των άνω των 853.000 συνολικών νοσηλειών.

«Σχεδόν όλοι οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από τη νόσο του Covid-19 στις ΗΠΑ είναι σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Η καμπύλη των θανάτων στις ΗΠΑ ξεκίνησε την καθοδική πορεία στα μέσα Ιανουαρίου, ένα μήνα μετά την έναρξη των εμβολιασμών, και έχοντας ξεπεράσει τους 3.400 θανάτους ημερησίως κατά μέσο όρο. Σχεδόν όλοι οι θάνατοι από Covid-19 στις ΗΠΑ, είναι πλέον σε άτομα που δεν εμβολιάστηκαν», έγραψε σε νέα ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μόσιαλος και προσθέτει:

«Μια συγκλονιστική απόδειξη για το πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια. Και ταυτόχρονα μια ένδειξη ότι οι ημερήσιοι θάνατοι λόγω λοίμωξης από κοροναϊό -που τώρα είναι κάτω από 300 στις ΗΠΑ- θα μπορούσαν να είναι σχεδόν μηδενικοί, εάν όλοι εμβολιάζονταν.

Το Associated Press παρουσίασε μια ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων από τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ, για το διάστημα από τον Μάιο και έπειτα. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως:

οι επαναμολύνσεις σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα αντιστοιχούν σε περίπου 0,1%, και καταγράφηκαν λιγότερες από 1.200 νοσηλείες λόγω Covid-19 σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα μεταξύ των άνω των 853,000 συνολικών νοσηλειών. Kαταγράφηκαν 851.800 νοσηλείες λόγω Covid-19 σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. To 99.9% του συνόλου των εισαγωγών στα νοσοκομεία αντιστοιχεί σε ανεμβολίαστους.

καταγράφηκαν περίπου 150 θάνατοι σε πλήρως εμβολιασμένους από τους περισσότερους από 18.000 συνολικούς θανάτους λόγω Covid-19. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 0,8% % του συνόλου των θανάτων.

Kαταγράφηκαν 17.850 θάνατοι λόγω Covid-19 σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. To 99,2% του συνόλου των θανάτων αντιστοιχεί σε ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με το CDC, περίπου το 63% των Αμερικανών από 12 ετών και άνω -έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 53% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Το προφίλ όμως των κρουσμάτων και των θανάτων διαφέρει πολύ από πολιτεία σε πολιτεία. Θα το πω απλά: έχοντας πλέον διαθέσιμα εμβόλια και δη τόσο αποτελεσματικά, σχεδόν κάθε θάνατος είναι αποτρέψιμος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει