Λιγοστεύουν οι ελπίδες να ανακάμψει ο Σουμάχερ

Περίπου 4 εβδομάδες παραμένει σε τεχνητό κώμα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημά του στο σκι στη Γαλλία και μεγαλώνουν οι φόβοι ότι μπορεί να μείνει «φυτό» ακόμα κι αν ανανήψει από το κώμα.

«Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που βρίσκεται σε κώμα, μειώνονται οι πιθανότητες για βελτίωση της κατάστασής του», λέει ο Ζαν Μαρκ Οργκογκόζο, καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει το ενδεχόμενο ο Σουμάχερ να υποφέρει από το σύνδρομο Apallic, που είναι το αποτέλεσμα ενός σοβαρού τραυματισμού του εγκεφάλου και έχει λιγότερες από 50% πιθανότητες ανάκαμψης. Μπορεί επίσης να βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση «φυτού».

Η οικογένειά του έχει επιλέξει να διακόψει την ενημέρωση προς τον Τύπο, για όσο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για την κατάσταση της υγείας του και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν και τού συμπαραστάθηκαν, τόνισε δε πως ο Σουμάχερ «είναι μαχητής και δεν θα παραιτηθεί».

Ομως, παρά την πίστη και τις ελπίδες της οικογένειας του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα Ενα, είναι γεγονός πως οι 23 ημέρες που ο «Σούμι» βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, πιθανότατα σημαίνουν πως η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ, ή μπορεί να μην έρθει και καθόλου.

Αν ο Σουμάχερ μείνει σε «μόνιμη κατάσταση φυτού» ακόμα και να βγει από το τεχνητό κώμα δεν θα είναι σε θέση να μιλήσει ή να μετακινηθεί και να τραφεί μόνος του. Σ’ αυτή την κατάσταση ο ασθενής με σοβαρή εγκεφαλική βλάβη είναι σε κατάσταση μερικής διέγερσης χωρίς να έχει συνείδηση.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα format.at, αναφέρει για την κατάσταση του Σουμάχερ: «Μετά από τρεις εβδομάδες από το τραγικό ατύχημα στο σκι του επτάκις πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, οι ελπίδες για μια πλήρη αποκατάσταση λιγοστεύουν. Εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες, ο Σουμάχερ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Γκρενόμπλ. Τρέφεται με καθετήρες, πλένεται καθημερινά και τον μετακινούν συνέχεια για να αποφευχθούν πληγές από την χρόνια κατάκλιση. Η “σοβαρή βλάβη” που υπέστη ο εγκέφαλός του, στο ατύχημα που είχε στις 29 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μόνιμη κατάσταση “φυτού”, που αυτό σημαίνει ότι ακόμη και να βγει από το κώμα, η κατάστασή του δύσκολα θα διαφοροποιηθεί από αυτή που βρίσκεται ήδη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει