Μασάζ στο μωρό για προστασία και υγιή κυκλοφορία

Κάθε μέρα γεννιούνται στην Ελλάδα εκατοντάδες μωρά. Αν είστε νέοι γονείς, θα θέλατε να ακολουθήσετε μια απλή, φυσική τεχνική, που μπορεί να εφαρμοστεί στο σπίτι και παρέχει στο μωρό τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

* Υγιή ύπνο

* Γερούς μυς καθώς μεγαλώνει

* Ενυδατωμένο δέρμα

* Ηρεμο νευρικό σύστημα

* Μειωμένα επίπεδα άγχους

* Υγιή πέψη και υγιείς κινήσεις του εντέρου

* Ισoρροπημένη αύξηση του σωματικού βάρους και της ανάπτυξης

* Βελτιωμένο κυκλοφορικό

* Μια τρυφερή σύνδεση μεταξύ του μωρού και της μαμάς ή του μπαμπά

Ποια είναι αυτή η απλή τεχνική; Ενα μασάζ με λάδι.

Αυτό το καθημερινό τελετουργικό της εφαρμογής του λαδιού στο σώμα χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδα και σε άλλες ανατολικές παραδόσεις για αιώνες, και είναι μια κοινή πρακτική σε όλα σχεδόν τα ινδικά νοικοκυριά. Ασκείται από τη γέννηση, κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, ακόμα και στην ενήλικη ζωή.

Το κλειδί είναι να συνδυάζει κανείς τα παγκοσμίως γνωστά οφέλη του μασάζ με τα θρεπτικά αποτελέσματα του λαδιού. Ενα μασάζ με λάδι ζεσταίνει και λιπαίνει τον οργανισμό και προάγει την υγιή κυκλοφορία, ενώ παρέχει επίσης υποστήριξη για τα επίπεδα του άγχους, την ανάπτυξη, τον ύπνο και την προστασία του δέρματος.

Υπάρχουν πολλά λάδια στην αγορά για να διαλέξετε. Επιλέγοντας ένα πιστοποιημένο βιολογικό λάδι μπορείτε να είστε σίγουρες ότι το μωρό δεν κινδυνεύει να εκτεθεί σε φυτοφάρμακα ή άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. Η Αγιουρβέδα συνιστά την αποφυγή ορυκτελαίου, καθώς προέρχεται από το πετρέλαιο. Το σησαμέλαιο είναι ένα παραδοσιακό Αγιουρβεδικό λάδι, το οποίο θεωρείται ότι είναι ο «βασιλιάς των ελαίων», λόγω της θερμότητας και των θρεπτικών του ιδιοτήτων.

Η Αγιουρβέδα προσφέρει, επίσης, την πρόσθετη δυνατότητα χρήσης ενός ελαίου από βότανα, το οποίο παρέχει τα αυξημένα οφέλη των θρεπτικών βοτάνων που είναι μαγειρεμένα στο λάδι. Το λάδι συνδυάζει τα ισχυρά αποτελέσματα δύο εκ των πιο γνωστών βοτάνων της Αγιουρβέρδα για την ενίσχυση και την θρέψη των ιστών. Βοηθά επίσης το μωρό να αντιμετωπίζει το στρες καταπραΰνοντας το νευρικό του σύστημα και προωθώντας έναν υγιή ύπνο.

Εδώ είναι οκτώ εύκολα βήματα για να υιοθετήσετε το μασάζ με λάδι στην καθημερινή ρουτίνα του μωρού σας, ιδανικά αμέσως μετά το μπάνιο:

1. Βάζουμε το λάδι σε ένα μπουκάλι συμπίεσης και ελαφρώς το ζεσταίνουμε τοποθετώντας το μπουκάλι σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό. Αυτό μπορεί να ζεσταθεί, ενώ το βρέφος κάνει το μπάνιο του.

2. Σε ένα ζεστό δωμάτιο, τοποθετήστε το γυμνό μωρό επάνω στην αγκαλιά σας ή σε ένα τραπέζι μασάζ.

3. Αφού δοκιμάσετε τη θερμοκρασία του λαδιού, βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και απλώστε το στο κεφάλι του μωρού. Να κάνετε απαλές κινήσεις, καθώς το μωρό εξακολουθεί να έχει ένα μαλακό σημείο στο κρανίο.

4. Κατευθυνθείτε προς τα μπράτσα. Πάρτε περισσότερο λάδι για κάθε βήμα, όπως απαιτείται. Κάντε μασάζ με κίνηση πάνω-κάτω και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μεγάλες κινήσεις για τα μακρά οστά και κυκλικές κινήσεις στις αρθρώσεις. Καθώς τα χέρια του μωρού είναι πολύ μικρά, μπορείτε να κάνετε μασάζ με τους αντίχειρές σας. Κάντε μασάζ στις παλάμες του και σε κάθε δάχτυλο ξεχωριστά. Η πίεση πρέπει να είναι απαλή, αλλά σταθερή.

5. Πάρτε περισσότερο λάδι και επαναλάβετε τη διαδικασία για τα πόδια.

6. Βάλτε λίγο λάδι στο στήθος και απαλά ακολουθήστε κατά μήκος των οστών του λαιμού. Τελειώστε κάνοντας μασάζ στο υπόλοιπο του θώρακα, στη συνέχεια κάντε μασάζ στην κοιλιά σε μεγάλους δεξιόστροφους κύκλους, ακολουθώντας την κατεύθυνση των κινήσεων του εντέρου.

7. Γυρίστε το μωρό στην κοιλιά του και κάντε του μασάζ στην πλάτη και τους γλουτούς. Χρησιμοποιήστε μεγάλες κινήσεις (με τους αντίχειρές σας) στην πλάτη και στα πλευρά και κυκλικές κινήσεις στους γλουτούς.

8. Τελειώστε με το πρόσωπο και πάλι με απαλές κινήσεις. Ξεκινήστε με ανοδικές κινήσεις στο μέτωπο. Κάντε μασάζ με κύκλους στα μάγουλα, στη συνέχεια κατά μήκος της μύτης, πάνω από τη μύτη και κατά μήκος του πηγουνιού. Επίσης, κάντε μασάζ στα δύο αυτιά, και τελειώστε με μεγάλες κινήσεις στο μπροστινό και πίσω μέρος του λαιμού.

Τελειώσατε! Τυλίξτε το μωρό σε μια κουβέρτα, και είναι συνήθως έτοιμο για έναν υπνάκο. Η πρακτική του μασάζ με λάδι μπορεί να συνεχιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Κάντε αυτή τη διαδικασία μέρος της καθημερινής ρουτίνας για σας και το μικρό σας και θα δείτε και μόνες σας όλα τα υπέροχα οφέλη που έχει να προσφέρει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει