Με ιδιώτες γιατρούς θα καλυφθούν οι ελλείψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία

Η έλλειψη των ειδικευμένων γιατρών που διαπιστώνεται σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία θα αντιμετωπιστεί άμεσα με ιδιώτες γιατρούς που θα προσληφθούν με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης τη Δευτέρα (7/10) σε τηλεοπτική εκπομπή του Star, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η διοίκηση ενός νοσοκομείου με την έγκριση της ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) θα μπορεί να προσλαμβάνει με μπλοκάκι, δηλαδή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ιδιώτη γιατρό εκεί όπου υπάρχει έλλειψη, ώστε μέχρις ότου γίνει διαγωνισμός και πάρουμε κανονικό μόνιμο γιατρό, να μπορεί να εξυπηρετείται ο πληθυσμός στο νοσοκομείο χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει ο ίδιος o ασθενής στον ιδιώτη και να πληρώνει».

Η σχετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή.

Ο οικογενειακός γιατρός

Παράλληλα, ο υπουργός διευκρίνισε πως ο οικογενειακός γιατρός που αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στο σύστημα υγείας με βάση το πόρισμα Σουλιώτη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θα πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο της ασφαλιστικής κάλυψης που έχει ο ασφαλισμένος. Ο οικογενειακός γιατρός θα κατευθύνει τον ασθενή στον γιατρό της ειδικότητας που είναι αναγκαία για την περίπτωσή του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει