Μετάλλαξη Omicron: Έως 45% μικρότερος ο κίνδυνος για νοσηλεία

Ο κίνδυνος να χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομεία οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την μετάλλαξη Omicron της Covid-19 είναι 40-45% μικρότερος σε σύγκριση με εκείνους που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Δέλτα.

Αυτό αναφέρει έρευνα του Imperial College του Λονδίνου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (22/12)..

«Γενικά, βρίσκουμε ενδείξεις ότι μειώνεται ο κίνδυνος νοσηλείας με την μετάλλαξη Omicron, συγκριτικά με τη Δέλτα, σε όλα τα κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά την περίοδο της μελέτης», ανέφεραν οι ερευνητές.

Στη μελέτη αναλύθηκαν δεδομένα από τα επιβεβαιωμένα, με μοριακό τεστ, κρούσματα που καταγράφηκαν στην Αγγλία στο διάστημα 1-14 Δεκεμβρίου.

Μια άλλη μελέτη, από τη Νότια Αφρική, που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, ανέφερε ότι όσοι διαγνώστηκαν στη χώρα αυτήν με την παραλλαγή Omicron κατά το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχαν 80% λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε νοσοκομείο από εκείνους που είχαν προσβληθεί από κάποια άλλη παραλλαγή κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Οι ερευνητές του Imperial College ανέφεραν ότι ο κίνδυνος οποιασδήποτε επίσκεψης σε νοσοκομείο για όσους προσβλήθηκαν από την μετάλλαξη Omicron είναι κατά 20-25% μικρότερος σε σύγκριση με εκείνους που μολύνθηκαν από τη Δέλτα. Σημείωσαν ωστόσο ότι η μείωση των νοσηλειών πρέπει να εξισορροπηθεί με τον μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από την μετάλλαξη Omicron, επειδή μειώνεται η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια και η φυσική ανοσία.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα, για πρώτη φορά αφότου έγιναν ευρέως διαθέσιμα τα διαγνωστικά τεστ, περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα της Covid-19.

Οι ερευνητές λένε ότι οι εκτιμήσεις τους από τη μελέτη που έκαναν υποδηλώνουν ότι όσοι έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου παραμένουν προστατευμένοι απέναντι στη νοσηλεία, έστω και αν η προστασία έναντι της μόλυνσης χάνεται σε μεγάλο βαθμό έναντι της παραλλαγής Omicron.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.