Μια καταπληκτική σπιτική μάσκα για λιπαρό δέρμα

Μια πολύ αποτελεσματική σπιτική μάσκα, για άτομα που έχουν προβληματικό δέρμα με αποτέλεσμα που είναι εμφανές από την πρώτη χρήση, μπορεί να φτιαχτεί μόνο με ασπράδια και κρόκους αυγών και λίγο χαρτί.

Αυτή η μάσκα καθαρίζει την ακμή, τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. Βελτιώνει την επιδερμίδα του προσώπου, αφαιρεί την ερυθρότητα και αφήνει το δέρμα καθαρό, λείο και απαλό.

Για την προετοιμασία αυτής της μάσκας θα χρειαστείτε ένα αυγό και μια χαρτοπετσέτα ή ρολό κουζίνας.

Πώς γίνεται

Χωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι του αυγού. Στη συνέχεια καθαρίστε το πρόσωπό σας και εφαρμόστε πάνω σε όλη την επιφάνειά του ένα μεγάλο μέρος από το ασπράδι του αυγού.

Πάρτε κομμάτια από χαρτί κουζίνας και βάλτε τα πάνω στο πρόσωπό σας, πάνω στο ασπράδι του αυγού για να γίνει κάτι σαν μάσκα. Μπορείτε να απλώστε το υπόλοιπο ασπράδι πάνω από το χαρτί. Περιμένετε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να αποξηρανθεί τελείως. Μετά αφαιρέστε γρήγορα το χαρτί, πλύνετε το πρόσωπό σας και απλώστε πάνω του τον κρόκο για να ενυδατώσει και να μαλακώσει το δέρμα. Περιμένετε άλλα 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι αυτή η μάσκα με το ασπράδι και τον  κρόκο του αυγού δεν είναι για όλους τους τύπους δέρματος.

Είναι ιδανική για:

* Λιπαρό δέρμα (γιατί εξαλείφει τη λιπαρή εμφάνιση του προσώπου)

* Προβληματικό δέρμα (γιατί μειώνει την φλεγμονή)

Δεν συνιστάται για άτομα με ευαίσθητο και ξηρό δέρμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει