Μικροκύματα στην υπηρεσία της θεραπείας του καρκίνου του μαστού

Μια απεικόνιση μικροκυμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και την εξέλιξη της θεραπείας του καρκίνου του μαστού, όπως αναφέρει μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Breast Cancer Research.

Η τομογραφία των μικροκυμάτων είναι σε θέση να ξεχωρίσει τον καρκίνο του μαστού, τους καλοήθεις όγκους και τον φυσιολογικό ιστό.

Οκτώ γυναίκες με καρκίνο του μαστού υποβλήθηκαν σε αγωγή με χημειοθεραπεία ως μέρος της κανονικής θεραπείας τους, μέχρις ότου υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η μαγνητική τομογραφία συμπληρώθηκε με τομογραφία μικροκυμάτων στο Dartmouth-Hitchcock Medical Center.

Περιοχές υψηλής αγωγιμότητας αντιστοιχούσαν με τους όγκους, αυτές της χαμηλής αγωγιμότητας αντιστοιχούσαν στους φυσιολογικούς ιστούς και σε αντίθεση με άλλες τεχνικές απεικόνισης, ο δείκτης μάζας σώματος, η ηλικία ή η πυκνότητα του μαστού δεν φαίνεται να επηρεάζει τα αποτελέσματα. Αυτή η τεχνική απεικόνισης είναι χαμηλού κόστους και μπορεί να επαναληφθεί σε πολλά στάδια κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Ο Πολ Μίνεϊ από το Dartmouth College, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης εξηγεί: «Kαλώντας τις ασθενείς για τις σαρώσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους, διαπιστώσαμε ότι μπορούσαμε να δούμε πραγματικά τους όγκους να συρρικνώνονται σε γυναίκες που ανταποκρίθηκαν σε χημειοθεραπεία. Η τομογραφία μικροκυμάτων θα μπορούσε επομένως να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει τις γυναίκες που δεν ανταποκρίνονται στην αρχική θεραπεία, ούτως ώστε αυτή να αλλάξει κατάλληλα σε πρώιμο στάδιο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει