Μπορεί να αυξηθεί με φυσικό τρόπο το μέγεθος του μαστού;

Για μερικές γυναίκες το στήθος τους είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό τους. Για κάποιες άλλες, ωστόσο, η αύξηση του μεγέθους του συγκεκριμένου σημείου του σώματος ήταν πάντα η μεγάλη τους επιθυμία.

Η άσκηση και η διατροφή είναι μερικές φορές ένας φυσικός τρόπος για να αυξήσει μια γυναίκα το μέγεθος του στήθους της. Δυστυχώς, όμως, αυτές οι τεχνικές μπορούν να παρέχουν μόνο ελάχιστη αύξηση στο μέγεθος του μαστού σε σύγκριση με την αποτελεσματικότητα μιας επέμβασης.

Αν, ωστόσο, η απόσταση ανάμεσα σ’ αυτό που διαθέτει και σ’ αυτό που επιθυμεί μια γυναίκα δεν είναι τόσο μεγάλη, τότε αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει.

Βήμα 1

Κατανοήστε την επιστήμη πίσω από την ανάπτυξη του στήθους. Η ανάπτυξη του μαστού εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης λίπους στον συνδετικό ιστό του μαστού, συχνά δε οφείλεται στην αύξηση της έκκρισης οιστρογόνων. Αν και δεν υπάρχουν μύες στα ίδια τα στήθη, ωστόσο η αύξηση στο μέγεθος του θώρακα μπορεί να κάνει το στήθος να φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερο, αν και η αύξηση αυτή είναι συνήθως αμελητέα. Οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου μπορεί επίσης να προκαλέσουν αύξηση του μεγέθους του στήθους, αν και η διεύρυνση αυτή είναι προσωρινή και δεν παραμένει για εκτεταμένη χρονική περίοδο. Αντίθετα, υπάρχει πιθανότητα το στήθος που αυξάνεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης να διατηρήσει κάποιο μέρος από το μέγεθός του και μετά το τέλος της εγκυμοσύνης.

Βήμα 2

Μάθετε περισσότερα για το θερμιδικό ισοζύγιο. Πρόκειται για τον αριθμό των θερμίδων που τρώτε σε σχέση με τον αριθμό των θερμίδων που χρησιμοποιεί το σώμα για να λειτουργήσει. Αν κάποιος βρίσκεται σε περίσσεια θερμίδων μερικές φορές αυτός είναι ένας τρόπος να αυξηθεί το μέγεθος του στήθους, καθώς συνδέεται με το κέρδος σε αποθέματα λίπους, που αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό των ιστών του μαστού. Στην πραγματικότητα, ενώ η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από αυτές που χρειάζεται το σώμα σας είναι κέρδος σε αποθήκευση λίπους, το να στοχεύσει κάποιος στη συσσώρευση του λίπους στο στήθος είναι αδύνατο. Βέβαια, κάποιες αυξήσεις θα υπάρξουν στην περιοχή του στήθους, αλλά εκτός του ότι είναι αναποτελεσματικές σε σχέση με την ποσότητα της αύξησης, το να κερδίσει κάποια γυναίκα βάρος μόνο και μόνο για να αυξηθεί το μέγεθος του στήθους της, μπορεί να τη θέσει σε κίνδυνο σοβαρών χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης, η υψηλή πίεση του αίματος και ορισμένοι τύποι καρκίνου. Λόγω των κινδύνων αυτών, οι γιατροί αποθαρρύνουν έντονα τις γυναίκες να πάρουν βάρος μόνο και μόνο για να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους τους.

Βήμα 3
flyes
Eκτάσεις στήθους (flyes)

Ενσωματώστε ένα πρόγραμμα αντίστασης στη γυμναστική σας. Μπορεί ένα πρόγραμμα με βαράκια να μην προωθεί την ανάπτυξη του μαστού, μπορεί ωστόσο να οδηγήσει σε αύξηση στο μέγεθος των υποκείμενων θωρακικών μυών και έτσι να κάνει το στήθος σας να εμφανιστεί ελαφρώς μεγαλύτερο, αν και τα αποτελέσματα είναι μικρά. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να εκτελέσετε ασκήσεις ενδυνάμωσης που στοχεύουν τους θωρακικούς μύες, όπως push ups και εκτάσεις στήθους, γνωστές ως flyes. Εκτελέστε δύο με τρία σετ από 10 έως 15 επαναλήψεις της άσκησης για βέλτιστα αποτελέσματα όταν πρόκειται για αύξηση του μεγέθους του θώρακα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει