Μπορεί το νεογέννητο να βγει εκτός σπιτιού πριν κλείσει μήνα;

Η εντύπωση ότι τα μωρά πρέπει να μείνουν μέσα στο σπίτι για αρκετές εβδομάδες μετά τη γέννα είναι λανθασμένη. Στην πραγματικότητα, εφόσον το μωρό είναι υγιές δεν  υπάρχει λόγος να μην βγει έξω.

Θα του κάνει καλό να πάρει καθαρό αέρα, αρκεί η μαμά να πάρει κάποιες προφυλάξεις.

Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να προσέξετε να μην ντύσετε βαριά, αλλά ούτε και πολύ ελαφριά το μωρό σας όταν βγείτε από το σπίτι. Ο καλύτερος τρόπος είναι να προτιμήσετε layers, δηλαδή πολλές διαφορετικές στρώσεις ρούχων πάνω του όπως θα κάνετε και για τον εαυτό σας και ανάλογα αν κάνει κρύο ή ζέστη προσθέτετε ή αφαιρείτε. Θα πρέπει, όμως, να πάρετε μαζί σας και μια εύχρηστη κουβερτούλα.

Δεύτερον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως θα κρατήσετε το μωρό μακριά από το φως του ήλιου. Το ευαίσθητο δέρμα των νεογέννητων καίγεται εύκολα και αυτό το είδος της πρόωρης καταστροφής του δέρματος μπορεί να αυξήσει διά βίου τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Κρατήστε το λοιπόν πλήρως σκιασμένο με ρούχα ή με ομπρέλα.

Τρίτον, παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος να αρρωστήσει, προληπτικά θα πρέπει να το κρατήσετε μακρά από μέρη όπου γνωρίζετε πως συχνάζουν άνθρωποι που είναι άρρωστοι.

Το πιο σημαντικό, τόσο για το μωρό, όσο και για τη μαμά είναι μια ευτυχισμένη, υγιής και ξεκούραστη συνύπαρξη. Και το φυσικό φως, η άσκηση και ο φρέσκος αέρας μπορεί να βοηθήσει τόσο το μωρό όσο και εσάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει