Μπορούν τα ακρυλικά νύχια να βλάψουν τα φυσικά νύχια;

Οπως κάθε τι τεχνητό οφείλουν να συγκεντρώνουν την προσοχή μας, ωστόσο τα ακρυλικά νύχια δεν πρόκειται να βλάψουν τα φυσικά σας νύχια, ακόμα και αν χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Η προσοχή, όμως, είναι απαραίτητη, καθώς μερικές φορές ανάμεσα στο φυσικό και το ακρυλικό νύχι αναπτύσσεται ένα κενό. Αν το ακρυλικό νύχι χτυπήσει κάπου ή τρανταχτεί, μπορεί να διαχωριστεί από το φυσικό νύχι. Το χάσμα μπορεί να παρέχει υγρό και ζεστό περιβάλλον, όπου θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια μόλυνση. Λοίμωξη νυχιών μπορεί να προκύψει επίσης εάν τα ακρυλικά νύχια είναι πολύ μεγάλα ή πολύ άκαμπτα ή αν εφαρμοστούν με ανθυγιεινά εργαλεία. Εάν έχετε αναπτύξει μια λοίμωξη νυχιών, το φυσικό σας νύχι μπορεί να φουσκώσει ή να κιτρινίσει.

Είναι, επίσης, δυνατόν να υπάρξει αλλεργική αντίδραση σε συστατικά των ακρυλικών νυχιών ή στις συγκολλητικές ύλες που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα, οίδημα και πόνο γύρω από το νύχι.

Εάν επιλέξετε να βάλετε ακρυλικά νύχια σε ένα σαλόνι ομορφιάς, λάβετε μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους:

* Φροντίστε να πρόκειται για ένα πιστοποιημένο σαλόνι ομορφιάς

* Να είστε επιφυλακτικές αν παρατηρήσετε αναθυμιάσεις. Μια έντονη οσμή θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι το σαλόνι ομορφιάς δεν έχει καλό εξαερισμό

* Βεβαιωθείτε ότι έχει εξειδικευμένο προσωπικό και πως η μανικιουρίστα έχει αποστειρώσει σωστά όλα τα εργαλεία που πρόκειται να χρησιμοποιήσει στη διάρκεια της θεραπείας σας και πλένει τα χέρια της από το ένα ραντεβού στο άλλο

* Μουλιάστε τα νύχια σας σε ένα μπολ με φρέσκο νερό και σαπουνάδα πριν από την έναρξη της θεραπείας

* Μην αφήνετε τα πετσάκια εκτεθειμένα ή κομμένα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μιας μόλυνσης των νυχιών

* Μην αφήνετε την επιφάνεια του φυσικού σας νυχιού απεριποίητη ή σκληρή πριν εφαρμόσετε τα ακρυλικά νύχια, γιατί αυτό αποδυναμώνει τα φυσικά σας νύχια

Αν επιλέξετε να τα εφαρμόσετε μόνη σας στο σπίτι, ακολουθήστε τις προφυλάξεις ασφαλείας που αναγράφονται στη συσκευασία. Να το κάνετε σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές να προστατέψετε το δέρμα γύρω από τα νύχια σας από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή των ακρυλικών νυχιών.

Αν υποψιαστείτε μόλυνση των νυχιών ή δείτε να είναι κόκκινα, πρησμένα ή πονάνε, τότε συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να αξιολογήσει την κατάστασή σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει