Νέα απεργία οι φαρμακοποιοί Παρασκευή (14/3) και Δευτέρα (17/3)

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί την προσεχή Παρασκευή (14/3) και Δευτέρα (17/3), όπως αποφάσισαν μετά την πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Την προσεχή Δευτέρα, 17 Μαρτίου, θα επανεκτιμηθεί σε νέα συνεδρίαση η πορεία των διαπραγματεύσεων της Τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση για τα θέματα του κλάδου.

Στη συνάντησή τους με τον υπουργείο Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής εξέφρασαν την επιφυλακτικότητά τους για την πορεία των συζητήσεων, με τον υπουργό να δηλώνει αισιόδοξος ότι θα γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές θέσεις.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη εξέφρασαν την επιφυλακτικότητά τους για την στάση της Τρόικας, λέγοντας ότι δεν φοβόμαστε τον υπουργό Υγείας, αλλά τους δανειστές. Ο υπουργός Υγείας ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος για την διαπραγμάτευση, εκτιμώντας ότι θα γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές θέσεις από την τρόικα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΦΣ:

Οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η Τρόικα  και το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Παράλληλα, με δεδομένη την κοινωνική ευαισθησία μας, δίνουμε την ευκαιρία σε όσους έχουν ανάγκη να προμηθευθούν τα φάρμακα τους και να μην δημιουργηθεί  οποιαδήποτε πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού.

Η Τρόικα αποβλέπει στην διάλυση της φαρμακευτικής  περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν :

* Τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ

* Τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων

* Τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού-ασθενούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει