Νέα έρευνα: Το εμβόλιο της Pfizer αποτελεσματικό και έναντι των μεταλλάξεων

Όσοι έχουν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer βρέθηκε πως έχουν ισχυρά T-λεμφοκύτταρα για την προστασία ενάντια στη βρετανική και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κοροναϊού, σύμφωνα με νέα ελπιδοφόρα έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με τον Guardian, η έρευνα έδειξε ότι όσοι εμβολιάστηκαν είχαν ισχυρές αποκρίσεις Τ-λεμφοκυττάρων έναντι όλων των γνωστών παραλλαγών μετά την πρώτη δόση, παρά τα μειωμένα αντισώματα έναντι της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής.

Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Τζέιμς, καθηγητή επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ότι «το εμβόλιο μπορεί να μην σας προστατεύει απαραίτητα από τη μόλυνση, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι αυτή η πρώτη δόση θα διευκολύνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να ανταποκριθεί καλύτερα την επόμενη φορά».

«Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δεύτερη δόση παράγει μια τόσο καλή ισχυρή απόκριση αντισωμάτων, επειδή τα Τ -λεμφοκύτταρα είναι ήδη εκεί, έτοιμα να αντιδράσουν», αναφέρει ο καθηγητής.

Η ανακάλυψη ότι οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από το Covid-19 και όσοι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου διαθέτουν Τ- λεμφοκύτταρα ικανά να ανταποκριθούν στις νέες παραλλαγές είναι ενθαρρυντική, διότι υποδηλώνει ότι τα Τ- λεμφοκύτταρα αναγνωρίζουν διαφορετικές περιοχές της ακίδας πρωτεΐνης. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι είναι πιο ανθεκτικά στις μελλοντικές παραλλαγές, υποστηρίζει η έρευνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.