Οι νεκροί από MERS στη Σαουδική Αραβία ξεπέρασαν τους 100

Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε άλλους 8 θανάτους ασθενών που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό-MERS την Κυριακή (27/4) ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων στα 102, από το ξεκίνημα της επιδημίας το 2012.

Ο ασκών χρέη υπουργού Υγείας, αναφέρει ότι τρία νοσοκομεία στο Ριάντ, την Τζέντα και το Νταμάμ έχουν οριστεί ως ειδικά κέντρα για τη θεραπεία του MERS.

Ο MERS προκαλεί συμπτώματα όπως πυρετός, πνευμονία και νεφρική ανεπάρκεια.

Το ποσοστό των μολύνσεων αυξάνεται και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προσφερθεί να βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία να διερευνήσει τα πρότυπα μόλυνσης.

Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τους τελευταίους θανάτους αργά το βράδυ της Κυριακής (27/4). Μεταξύ των θυμάτων ήταν ένα παιδί στην πρωτεύουσα Ριάντ και τρία άτομα στην πόλη Τζέντα. Το υπουργείο ανέφερε πως έχουν εντοπιστεί συνολικά 16 νέες περιπτώσεις MERS κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών.

Ο Adel Fakieh που εκτελεί χρέη υπουργού Υγείας μετά την απομάκρυνση του υπουργού Abdullah al-Rabiah, τόνισε πως τα τρία νοσοκομεία που θα λειτουργήσουν ως ειδικά κέντρα για τη θεραπεία του MERS μπορούν να φιλοξενήσουν 146 ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το περασμένο Σάββατο (26/4), η Αίγυπτος κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του ιού. Πρόκειται για έναν 27χρονο που είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Σαουδική Αραβία.

Ανταποκριτές από τη Σαουδική Αραβία, αναφέρουν πως πολλοί Σαουδάραβες έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το χειρισμό της επιδημίας από πλευράς κυβέρνησης και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει