Νέος σεισμός 4,8 R στην Κεφαλονιά – Μη κατοικήσιμο ένα στα δύο σπίτια

Ενώ ο εφιάλτης των Ρίχτερ συνεχίζεται στην Κεφαλονιά, όπου σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ένα στα δύο σπίτια που έχουν ελεγχθεί έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα.

Πιο συγκεκριμένα, στις 10:23 το βράδυ του Σαββάτου (8/2) σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 4,8 R. Η δόνηση σημειώθηκε περίπου 17 χιλιόμετρα δυτικά του Ληξουρίου, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και αναστάτωσε για άλλη μια φορά τους κατοίκους που δίνουν πραγματική μάχη μέσα στις αντιξοότητες για να ξαναβρούν τους καθημερινούς τους ρυθμούς.

Ομως, στην προσπάθειά τους αυτή οι μισοί έχουν να αντιμετωπίσουν και το ζήτημα της στέγασής τους, καθώς τα 1.400 από τα 3.000 σπίτια που έχουν ελεγχθεί ως τώρα στην Κεφαλονιά κρίνονται ως προσωρινά μη κατοικήσιμα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρος Τραυλός.

Επίσης, αποφασίστηκε, η μετεγκατάσταση δύο σχολείων, του 2ου και του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, καθώς και του Πετρίτσιου Γυμνασίου και Λυκείου στο Ληξούρι. Τα σχολεία, αναμένεται να στεγαστούν σε προκατασκευασμένες αίθουσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε οικόπεδα του Δημοσίου. Καθημερινά, 25 κλιμάκια μηχανικών, της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του Υπουργείου Υποδομών, κάνουν αυτοψίες σε κτίρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει