Ο βασικός τρόπος μετάδοσης και οι δύο κινήσεις για προστασία από τον κοροναϊό

Μια σημαντική ανασκόπηση των τελευταίων ερευνών που έκανε διεπιστημονική ομάδα και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine» τακτοποιεί πολλές εκκρεμότητες για τα πώς και τα γιατί του κοροναϊού.

Οι ερευνητές αποφάνθηκαν πως ο βασικός τρόπος μετάδοσης του ιού είναι μέσω των σταγονιδίων που μεταφέρονται με τον αέρα. Τα μικροσταγονίδια, τα οποία μεταφέρονται με τον αέρα σε αρκετή απόσταση, είναι ο βασικός τρόπος για να κολλήσει κάποιος κοροναϊό.

Ως εκ τούτου, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε είναι η κοινωνική απόσταση και ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων. Αυτές οι δύο κινήσεις της καθημερινότητας συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού.

Η μελέτη λέει ακόμα πως η Covid-19 δεν μεταδίδεται μέσω επιφανειών. Πολύ λίγες ενδείξεις έχουμε που να υποστηρίζουν τη μετάδοση μέσω, αγγίγματος επιφανειών.

Η αναπνευστική οδός παραμένει στην πρώτη θέση.

Οι ερευνητές μιας σειράς αμερικανικών πανεπιστημίων και πανεπιστημιακών νοσοκομείων μελέτησαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί μεταξύ Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, σταθμίζοντας και όλα τα δεδομένα που προέρχονται από εθνικούς και διεθνείς φορείς υγείας.

Η αναπνοή είναι ο Νο 1 τρόπος μετάδοσης του κοροναϊού και εκεί ακριβώς θα πρέπει να στρέψουμε τις προσπάθειές μας να προστατευτούμε.

Έτσι, πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας και να αερίζουμε καλά τους χώρους μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει