Oι 8 ευεργετικές ιδιότητες του φιλιού

Φιλί… Μπορεί να είναι τόσα πολλά πράγματα. Γλυκό, τρυφερό, αμήχανο, παθιασμένο, έντονο, βαρετό, απογοητευτικό, συγκλονιστικό, αυτό που μπορεί να αλλάξει ακόμα και ολόκληρη τη ζωή μας.

Πόσοι, όμως, γνωρίζουν πως εκτός του ότι βοηθά να συνδεθείτε συναισθηματικά με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, ένα φιλί μπορεί να είναι μια υγιής προπόνηση για την καρδιά, λόγω του ότι απελευθερώνει ορμόνες και εκτοξεύει την διάθεση;

Δείτε λοιπόν γιατί… «ένα φιλί την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα…»:

1. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Ενα παθιασμένο φιλί τονώνει τους χτύπους της καρδιάς με υγιή τρόπο και αυτό βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, κάνει το αίμα να ρέει σταθερά και επομένως να ταξιδεύει και σταθερά προς όλα τα ζωτικής σημασίας όργανα.

2. Ανακουφίζει από κράμπες και πονοκεφάλους

Το φιλί είναι καταπραϋντικό στην περίπτωση που έχετε πονοκέφαλο ή κράμπες περιόδου. Βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται και αυτό με τη σειρά του βοηθά στην μείωση του πόνου. Ισως την επόμενη φορά που έχετε πονοκέφαλο να είναι καλό να πείτε στον σύντροφό σας να έρθει να σας φιλήσει για να σας περάσει!

3. Προστατεύει τα δόντια

Στη διάρκεια του φιλιού εκκρίνεται σάλιο από το στόμα. Το σάλιο είναι ο μηχανισμός που διώχνει μακριά την πλάκα που δημιουργεί κοιλότητες (κουφάλες) στα δόντια. Επομένως είναι πιο χρήσιμο, χώρια που είναι και πιο διασκεδαστικό από τις γαργάρες!

4. Ενισχύει την ορμόνη της ευτυχίας

Εάν αισθάνεστε ατονία ή στενοχώρια, ένα φιλί μπορεί να λειτουργήσει ως ελιξήριο για να νοιώσετε καλύτερα. Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα σας αναζωογονήσει. Κι αυτό επειδή στη διάρκειά του εκκρίνονται χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που κάνουν τον άνθρωπο να νοιώθει όμορφα, όπως είναι η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη.

5. Καίει θερμίδες

Δεν μπορεί βέβαια να συγκριθεί με 30 λεπτά άσκησης σε διάδρομο γυμναστικής, αλλά η έντονη διάρκεια ενός φιλιού μπορεί να κάψει 8 έως 16 θερμίδες. Το φιλί είναι μια έντονη άσκηση αν εμπλακείτε πλήρως σ’ αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί, αρκεί να είναι παθιασμένο.

6. Ενισχύει την αυτοεκτίμηση

Μια γερμανική μελέτη υποστηρίζει πως οι σύζυγοι που πήραν ένα ωραίο ζουμερό φιλί από τις συζύγους τους πριν αναχωρήσουν για τη δουλειά, έβγαλαν περισσότερα χρήματα τη συγκεκριμένη ημέρα. Και βέβαια αυτό είναι λογικό, καθώς αν κάποιος φεύγει ευχαριστημένος από το σπίτι του είναι πιο παραγωγικός στην δουλειά του, καθώς αισθάνεται πολύ καλά σε συναισθηματικό επίπεδο. Το φιλί προσφέρει πολλά στην αυτοεκτίμηση, τον αυτοσεβασμό μας και την αίσθηση ότι κάποιος μας αγαπά.

7. Προσφέρει μιας κάποιας μορφής λίφτινγκ

Ενα φιλί μπορεί να επηρεάσει από τα χείλη μέχρι το λαιμό και το σαγόνι, σημεία που είναι συχνά προβληματικά. Το στόμα έχει μια σειρά από μύες του προσώπου, επομένως όταν ασχοληθούμε και γυμνάσουμε αυτούς τους μύες μπορεί να ευεργετηθεί και το πρόσωπό μας.

8. Είναι βαρόμετρο για τη σεξουαλική συμβατότητα

Μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ελέγξετε αν είστε σεξουαλικά συμβατοί με ένα άλλο άτομο, προτού προχωρήσετε παραπέρα. Βέβαια, αν η πρώτη προσπάθεια φιλιού αποτύχει θα πρέπει απαραιτήτως να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία για να σιγουρευτείτε. Το πρώτο φιλί δεν αποκλείεται να είναι αμήχανο, ντροπαλό και νευρικό. Αν όμως και το δεύτερο έχει την ίδια… γεύση, τότε μάλλον θα πρέπει να τα μαζέψετε και να πάτε αλλού…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει