Οι Γερμανοί παιδίατροι αναμένουν εμβόλιο για παιδιά κάτω των 12 ετών εντός του 2021

Οι Γερμανοί παιδίατροι αναμένουν ένα εμβόλιο για τον κοροναϊό να γίνει διαθέσιμο για τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών στο άμεσο μέλλον, ωστόσο η χορήγηση του θα εξαρτηθεί από την γνώμη της Stiko, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών της χώρας.

«Αναμένουμε ότι το εμβόλιο θα εγκριθεί για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών φέτος», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γιεργκ Ντετς, διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής κλινικής της Κολωνίας και πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ιατρικής, στην εφημερίδα «Rheinische Post».

Ο ίδιος αμφιβάλλει, πάντως, για το αν η αρμόδια Επιτροπή θα εξέδιδε αμέσως μια ανεπιφύλακτη σύσταση. «Είναι πιθανό ότι μετά την έγκριση, η Stiko να κάνει μια περιορισμένη σύσταση για ορισμένες ευπαθείς ομάδες, για παράδειγμα για παιδιά με σοβαρά χρόνια νοσήματα», σημείωσε.

Εάν εν τούτοις το εμβόλιο ενεκρίνετο στη Γερμανία και γινόταν έστω και περιορισμένη σύσταση εκ μέρους της Stiko, ο διακεκριμένος παιδίατρος θα το καλωσόριζε: «Αυτό θα ήταν καλό και θα σήμαινε σημαντική βελτίωση για αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους».

«Κατά την εκτίμησή μας, είναι επίσης πιθανό ότι η Stiko θα αναμείνει μέχρι να είναι διαθέσιμα πιο εκτεταμένα δεδομένα για τις παρενέργειες σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα πριν εκδώσει μια γενική σύσταση για όλα τα παιδιά και τους εφήβους», πρόσθεσε ο Ντετς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει