Οσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ασκήσεις Κegel

Οι ασκήσεις Kegel είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τον έλεγχο, με φυσικό τρόπο, της ουρικής ακράτειας, καθώς στοχεύουν στην ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους.

Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να βοηθήσουν πολλούς, άνδρες και γυναίκες με ακράτεια ούρων, ανεξάρτητα από την αιτία ή την ηλικία.

Οταν οι μύες του πυελικού εδάφους είναι αδύναμοι, είστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο για ακούσια διαρροή ούρων. Η αξία της βελτίωσης της ακράτειας ούρων με ασκήσεις Kegel είναι πλέον ευρέως αποδεκτή.

Διαβάστε παρακάτω για να σας λυθούν όλες οι απορίες:

* Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από τις ασκήσεις Kegel; Ο καθένας, σε οποιαδήποτε ηλικία, ο οποίος υποφέρει από ακράτεια ούρων ή διαρροή ούρων. Ενώ η άσκηση βοηθά κυρίως τα άτομα με ακράτεια ούρων, μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα με ένα άλλο κοινό είδος, την επιτακτικού τύπου ακράτεια ούρων από υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη. Με την επιτακτική ακράτεια, έχετε μια ξαφνική ανάγκη για ούρηση και δεν φτάνετε πάντα στο μπάνιο. Οι άνδρες με προβλήματα  ουροποιητικής ακράτειας μπορούν, επίσης, να κάνουν ασκήσεις Kegel. Μελέτες για τους άνδρες έχουν δείξει ότι αυτές οι ασκήσεις βελτιώνουν την ακράτεια ούρων που μπορεί να συμβεί μετά από εγχείρηση προστάτη.

* Πώς γίνονται οι ασκήσεις Kegel; Για την άσκηση του πυελικών μυών, προσποιηθείτε ότι προσπαθείτε να σταματήσετε τη ροή των ούρων. Τραβήξτε και πιέστε αυτούς τους μύες. Κρατήστε τη πίεση για περίπου 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεκουραστείτε για 10 δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε για τρία ή τέσσερα σετ των 10 συσπάσεων κάθε μέρα.

* Πώς βοηθούν οι ασκήσεις Kegel; Οι ασκήσεις Kegel ενισχύουν τους μύες που βοηθούν στον έλεγχο της ουρήθρας. Οταν αυτοί οι μύες είναι αδύναμοι, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακράτεια ούρων.

* Πότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από τις ασκήσεις Kegel; Ακριβώς όπως χρειάζεται χρόνος για να χτίσετε τους δικέφαλους μύες σας και να ενισχύσετε οποιονδήποτε άλλο μυ, χρειάζεται χρόνος για να ενισχύσετε τους μύες του πυελικού εδάφους. Δώστε στις ασκήσεις Kegel τρεις έως έξι εβδομάδες. Και να θυμάστε, θα πρέπει να συνεχίσετε τις ασκήσεις καθημερινά.

* Πότε και πού πρέπει να κάνω ασκήσεις Kegel; Η σπουδαιότητα των ασκήσεων Kegel είναι ότι μπορείτε να τις κάνετε πραγματικά οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Κανείς δεν θα ξέρει αν δεν πείτε τι κάνετε. Δοκιμάστε να κάνετε μερικά σύνολα Kegels όταν είστε στο αυτοκίνητό σας, όταν κάθεστε στο γραφείο σας, ή όταν βλέπετε  τηλεόραση. Για να είστε σίγουροι ότι κάνετε σωστά τις Kegels, ρωτήστε το γιατρό σας ή μια νοσηλεύτρια να σας περιγράψει την κατάλληλη μορφή. Μπορούν επίσης να ελέγξουν αν τις κάνετε σωστά.

kegel
Οι σταθμισμένοι κώνοι όταν χρησιμοποιούνται από τις γυναίκες
κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Kegel φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα

* Χρειάζομαι κάποιο εξοπλισμό για ασκήσεις Kegel; Οχι, αν θέλετε να κάνετε μόνο τις ασκήσεις Kegel. Για τις γυναίκες, ορισμένοι γιατροί μπορεί να προτείνουν τη χρήση σταθμισμένων κώνων, καθώς κάνουν ασκήσεις Kegel. Η ιδέα είναι να τοποθετήσετε στον κόλπο αυτούς τους κώνους, που διατίθενται σε διάφορα βάρη, και να εκτελέσετε τις ασκήσεις Kegel. Μια γυναίκα θα αυξήσει σταδιακά το βάρος του κώνου που εισάγει. Μερικές φορές, οι ασκήσεις Kegel χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με βιοανάδραση, ένα σύστημα παρακολούθησης που σας βοηθά να αποκτήσετε τον έλεγχο σε σωματικές διεργασίες, όπως του ουροποιητικού συστήματος. Και μερικές φορές οι Kegels γίνονται σε συνδυασμό με ηλεκτρική διέγερση, στην οποία μικρές δόσεις τονώνουν τους μύες της περιοχής. Ωστόσο,  μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε τις ασκήσεις Kegel από μόνες τους, χωρίς εξοπλισμό.

* Υπάρχουν άλλα οφέλη για τις ασκήσεις Kegel εκεί; Ναι. Οι ασκήσεις Kegel δεν κάνουν καλό μόνο για τη βελτίωση της ακράτειας ούρων. Συχνά συνίστανται για τη θεραπεία σεξ. Αυτό ήταν μια τυχαία «παρενέργεια» που ανακαλύφθηκε από τον Kegel. Ακουσε από τους ασθενείς του για αυτά τα σεξουαλικά οφέλη. Οι μύες του πυελικού εδάφους συρρικνώνονται περισσότερο έντονα κατά τη διάρκεια του οργασμού από τη στιγμή που ενισχύονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει