Πάγωσε όλη η Ελλάδα, εγκλωβίστηκαν δεκάδες οδηγοί για ώρες

Στα λευκά έχει ντυθεί όλη η χώρα καθώς η κακοκαιρία μαίνεται και χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα με τεράστια προβλήματα και οδηγούς εγκλωβισμένους για ώρες στις εθνικές οδούς.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Αρκαδία, όπου σε αρκετά σημεία σε όλο το οδικό δίκτυο διεκόπη για ώρες η κίνηση των οχημάτων, ενώ η έλλειψη αλυσίδων σε αρκετά απ’ αυτά είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίησή τους. Μια τέτοια περίπτωση συνέβη στην Εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας στο ύψος της Νεμέας, με πολλούς εγκλωβισμένους επιβάτες αυτοκινήτων και λεωφορείων να εξαγριώνονται καθώς αναγκάστηκαν να περάσουν αρκετές ώρες, ακόμη και ολόκληρη τη νύχτα μέσα στο κρύο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο ρεύμα προς Αθήνα είχε σχηματιστεί ουρά 20 περίπου χιλιομέτρων, οικογένειες με παιδιά εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και πολλοί ξέμειναν από καύσιμα.

Ακινητοποιημένα οχήματα είχαμε και στο ύψος των Παραδεισίων και πάλι στην Εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ κάτι αντίστοιχη περίπτωση υπήρξε και στο Κάστρο Βοιωτίας με τους οδηγούς να περιμένουν ακόμα και 8 ώρες μέσα στο χιονιά τη βοήθεια, αφού τα οχήματά τους ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας μιας νταλίκας που «δίπλωσε».

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες οδηγών, τα φορτηγά και βαρέα οχήματα εξακολουθούσαν να περνούν από τα μπλόκα, παρά την οδηγία για απαγόρευση της κυκλοφορίας τους, με αποτέλεσμα κάποιες στιγμές να κολλήσουν ή να διπλώσουν και να αποκλειστούν εξαιτίας τους δεκάδες οδηγοί ΙΧ. Η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά.

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης σε περιοχές της Αττικής

Σε ό,τι αφορά την Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων, στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Ν. Μάκρης από το στρατιωτικό νοσοκομείο 414 έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου και στη λεωφόρο Πάρνηθος από το 22ο χλμ, δηλαδή από το τελεφερίκ ως το καζίνο. Εξάλλου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών- Θηβών από το 4ο χλμ, δηλαδή από το ύψος της Μάνδρας στο ρεύμα προς Θήβα, καθώς και από το 30ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σημειώνεται πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μαλακάσας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καλάμου Ωρωπού, Καπανδριτίου και Αφιδνών.

Παράλληλα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί σε όλο το δημοτικό επαρχιακό και ορεινό δίκτυο του δήμου Μάνδρας, δηλαδή στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων και του Αλεποχωρίου.

Για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας www.hellenicpolice.gr έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει