Πέντε οι νεκροί στο φλεγόμενο Norman Atlantic

Στους 407 ανέρχεται έως τώρα ο αριθμός των διασωθέντων από το πλοίο «Norman Atlantic», σύμφωνα με το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA), που επικαλείται το υπουργείο Ναυτιλίας.

Την ύπαρξη τεσσάρων σορών, στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο «Norman Atlantic», επιβεβαίωσε ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός. Στη θαλάσσια περιοχή μεταβαίνει σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν πρόκειται για επιβάτες του πλοίου η παράτυπους μετανάστες που μπορεί να επέβαιναν στο «Norman Atlantic». Ενας ακόμα άνδρας είχε ανασυρθεί νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής (28/12) στη γλίστρα του πλοίου κατά την επιχείρηση διάσωσης.

Το πλοίο «Norman Atlantic» βρίσκεται περίπου 1,5 μίλι από τις ακτές της Αλβανίας, προς τον νότο. Σύμφωνα με μέλος πληρώματος πλοίου, που βρίσκεται στην περιοχή και συνδράμει στην επιχείρηση απομάκρυνσης των επιβατών, οι ιταλικές Αρχές έχουν ζητήσει και από τα δύο ρυμουλκά, που βρίσκονται στο σημείο, να παραμείνουν σε απόσταση περίπου 1,5 ναυτικού μιλίου από το πλοίο, ενώ δεν έχουν κάνει γνωστές μέχρι στιγμής τις προθέσεις τους για το πού θα πρέπει να οδηγηθεί μετά το τέλος της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, περί τις 19:00 αναμένεται να αφιχθεί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα μεταφέρει διασωθέντες του «Norman Atlantic» στην Ελλάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει