Ποια είναι τα οφέλη της υγείας από τις φράουλες

Οι φράουλες είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να προσθέσετε στην διατροφή σας. Εκτός του ότι είναι νόστιμες, είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθούν και να αναπτυχθούν, χωρίς χρήση φυτοφαρμάκων.

Ο κατάλογος με τα οφέλη που παρέχουν οι φράουλες για την υγεία είναι μεγάλος και μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε λίγα μόλις απ’ αυτά.

Υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τα πορτοκάλια για την πρόσληψη βιταμίνης C, οι φράουλες έχουν εξίσου πολλή βιταμίνη C. Αν καταναλώνετε τακτικά φράουλες, μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να το βοηθήσετε να εργαστεί πιο αποτελεσματικά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περίπτωση γρίπης ή κρυολογήματος. Αν τρώτε ένα φλιτζάνι φράουλες την ημέρα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι παίρνετε το 100% των αναγκών σας σε βιταμίνη C.

Βελτιώνουν την όραση

Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να αποτρέψουν τα πάντα, από τις ρυτίδες μέχρι τον καρκίνο και οι φράουλες είναι γεμάτες από αντιοξειδωτικά. Η τακτική κατανάλωση της φράουλας, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καταρράκτη, την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και άλλες ασθένειες των ματιών. Εκτός από τα αντιοξειδωτικά, οι φράουλες βασίζονται στη βιταμίνη C, προκειμένου να παραδώσουν τα παραπάνω οφέλη για την υγεία.

Καταπολεμούν τον καρκίνο

Δεδομένου ότι ο καρκίνος μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή, είναι σημαντικό να μειωθούν οι κίνδυνοί σας όπου μπορεί να γίνει αυτό. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσετε με μια χούφτα φράουλες; Οι φράουλες έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην μάχη κατά του καρκίνου. Επιπλέον οι φράουλες έχουν ελλαγικό οξύ. Αυτό το οξύ μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και να σκοτώσει τις ελεύθερες ρίζες που απειλούν να εξελιχθούν σε καρκίνο.

Μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης

Αν θέλετε να παραμείνετε νέοι για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται, αυτό μπορείτε να το επιτύχετε καταναλώνοντας τακτικά φράουλες. Το κόκκινο αυτό φρούτο είναι μια φυσική πηγή βιοτίνης, μιας χημικής ουσίας που βοηθά να διατηρούνται δυνατά και υγιή τα μαλλιά και τα νύχια. Επιπλέον, το ελλαγικό οξύ στις φράουλες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της χαλάρωσης και τις ρυτίδες στο δέρμα σας.

Δυναμώνουν τα οστά

Οι φράουλες είναι γνωστές για το γεγονός ότι έχουν πολύ μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνη Κ, που είναι τρία θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται από το σώμα, προκειμένου να αναπτύξει γερά κόκκαλα. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό για τις γυναίκες που έχουν την τάση να χάνουν την οστική πυκνότητα και την αντοχή, καθώς γερνούν. Η τακτική κατανάλωση φράουλας μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.

Καίνε το αποθηκευμένο λίπος

Αν είστε από εκείνους που κουβαλούν επιπλέον λίπος γύρω από τη μέση ή στα πόδια σας, χρησιμοποιήστε τις φράουλες για να αποτινάξετε μακριά σας το περιττό βάρος. Οι φράουλες περιέχουν ανθοκυανίνες, που είναι μια χημική ουσία που προκαλεί το σώμα να κάψει το αποθηκευμένο λίπος. Αυτό όχι μόνο σας βοηθά να χάσετε βάρος πιο γρήγορα, αλλά μπορεί και να επιβραδύνει την αύξηση του σωματικού βάρους, ακόμα κι αν έχετε πάρει επιπλέον θερμίδες. Με τον τρόπο αυτό μπορεί το λίπος του σώματος να χρησιμοποιηθεί για ενέργεια, αντί να διασπά για το σκοπό αυτό τους μύες.

Προωθούν την υγεία του πεπτικού συστήματος

Αν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα ή άλλα πεπτικά προβλήματα, οι φράουλες μπορούν να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε την πέψη σας. Καθώς η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι τοξική για το σώμα σας, αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο όφελος για την υγεία σας από τις φράουλες. Οι φράουλες είναι γεμάτες από φυσικά σάκχαρα και φυτικές ίνες, οι οποίες ενθαρρύνουν την φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Μειώνουν τις καρδιακές παθήσεις

Η καρδιακή νόσος είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες θανάτου των ενηλίκων, οπότε είναι λογικό να θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν. Εξουδετερώνουν την δράση της κακής χοληστερόλης στο σώμα σας, εκτός από τη μείωση της φλεγμονής στις φλέβες και τις αρτηρίες. Αυτό αποτρέπει την υψηλή πίεση του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής. Η κατανάλωση της φράουλας είναι πολύ σημαντική, κυρίως αν είστε σε υψηλό κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Βοηθούν στη διατήρηση υγιούς βάρους

Αν αλλάξετε τα υψηλής θερμιδικής αξίας σνακ με τις φράουλες μπορείτε να δείτε μια τεράστια διαφορά στο θέμα της μείωσης του βάρους σας. Μια μερίδα φράουλες έχει μόλις 20 θερμίδες, 1 ½ φλιτζάνι δεν έχει πάνω από 100-120 θερμίδες. Επιπλέον, οι ίνες που υπάρχουν στις φράουλες, μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους και πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μειώνουν τους κινδύνους συγγενών ανωμαλιών

Αν είστε έγκυος, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την υγεία σας από τις φράουλες. Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, ένα αμινοξύ που βοηθά στη δημιουργία ενός υγιούς εμβρύου. Η τακτική κατανάλωση φράουλας κατά το πρώτο τρίμηνο μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα σοβαρών παρενεργειών στον εγκέφαλο και την καρδιά.

Διαβάστε επίσης:

Φράουλες: Γευστικός πειρασμός σε κόκκινο χρώμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει