Ποια φάρμακα εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ

Τις κατηγορίες φαρμάκων και ασθενών που εξαιρούνται από το μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ, έπειτα από τροποποιήσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Από το συγκεκριμένο μέτρο, που εφαρμόζεται από τις αρχές του μήνα, θα εξαιρεθούν τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών οργάνων, προκειμένου να μην υπάρχει γι’ αυτούς κίνδυνος, όπως επίσης και οι νοσοκομειακοί γιατροί, για να μην έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα να καταφύγουν σ’ αυτούς και να μην πέφτουν θύματα ενδεχόμενης εκμετάλλευσης, όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με το μέτρο, κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνταγογραφήσει κάθε μήνα πάνω από το 80% των φαρμάκων που είχε χορηγήσει το 2013, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα. Ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε το μέτρο, τονίζοντας ότι αυτό εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.

«Από τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ έχει προϋπολογισμό, θα πρέπει και οι συμβεβλημένοι και οι συναλλασσόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί να γνωρίζουν ότι υπάρχει προϋπολογισμός», συμπλήρωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει