Ποιες είναι οι αιτίες της φλεγμονής στη θωρακική κοιλότητα

Η θωρακική κοιλότητα περιέχει τους πνεύμονες, τα κύρια όργανα που φιλτράρουν τον αέρα και την παροχή οξυγόνου στο αίμα. Η φλεγμονή στη θωρακική κοιλότητα οφείλεται σε φλεγμονή στους βρόγχους των πνευμόνων.

Η κατάσταση αυτή σχετίζεται με τη βρογχίτιδα, τις αλλεργικές αντιδράσεις και την πνευμονία. Η φλεγμονή στη θωρακική κοιλότητα είναι συνήθως ιάσιμη, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις είναι απειλητική για τη ζωή κυρίως σε ηλικιωμένους και σε πολύ μικρά παιδιά. Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι σημάδι και μιας άλλης κατάστασης και θα πρέπει να αξιολογηθεί από το γιατρό.

Βρογχίτιδα

Η βρογχίτιδα είναι μια ιογενής ή βακτηριακή λοίμωξη στους αεραγωγούς των πνευμόνων που ονομάζονται βρογχικοί σωλήνες. Οι περισσότερες περιπτώσεις της βρογχίτιδας ξεκινούν ως ένα κρύωμα στα ιγμόρεια που εξαπλώνεται στους πνεύμονες. Η μόλυνση προκαλεί φλεγμονή στους βρογχικούς σωλήνες, που οδηγεί σε οίδημα και μια υπερπαραγωγή βλέννας. Τα συμπτώματα της βρογχίτιδας είναι συριγμός, δυσκολία στην αναπνοή, πυρετός, ρίγη στο σώμα, βήχας και δυσφορία στο στήθος. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει με ακρίβεια τη βρογχίτιδα. Η βακτηριακή βρογχίτιδα αντιμετωπίζεται με συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά και ανάπαυση. Η ιογενής βρογχίτιδα αντιμετωπίζεται με ανάπαυση και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Χρησιμοποιήστε κατασταλτικά για το βήχα, αποσυμφορητικά και φάρμακα που ρίχνουν τον πυρετό για να την αντιμετωπίσετε.

Αλλεργίες

Δεν προκαλούν όλες οι αλλεργίες φλεγμονή στην θωρακική κοιλότητα. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αλλεργικό άσθμα είναι πιο επιρρεπείς στο να αναπτύξουν φλεγμονή στη θωρακική κοιλότητα. Το αλλεργικό άσθμα είναι η φλεγμονή των πνευμόνων που οφείλεται στην έκθεση σε αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα. Το αλλεργιογόνο είναι οποιαδήποτε ουσία στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα έχει υπερευαισθησία. Τα πιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα που προκαλούν αλλεργικό άσθμα είναι η σκόνη, η γύρη, το τρίχωμα των κατοικιδίων και η μούχλα. Η θεραπεία για το αλλεργικό άσθμα είναι η αποφυγή των αλλεργιογόνων και οι συσκευές εισπνοής αντιισταμινικών και κορτικοστεροειδών. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται και ενέσιμη θεραπεία.

Πνευμονία

Η πνευμονία είναι μια μόλυνση, που προκαλεί φλεγμονή στους πνεύμονες. Συνήθως δεν είναι κάτι που μπορεί να ανησυχήσει τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, αλλά μπορεί να γίνει απειλητική για τη ζωή των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων. Πολλά από τα συμπτώματα της πνευμονίας είναι παρόμοια με αυτά της βρογχίτιδας και χρειάζεται να εξεταστεί ο ασθενής από το γιατρό για να γίνει ο διαχωρισμός. Η πνευμονία μπορεί να προκαλέσει τρεμούλιασμα, ακραία ρίγη, πυρετό, πόνο στο στήθος και πόνο στους μύες. Η βακτηριακή πνευμονία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά και τα συμπτώματα αρχίζουν να βελτιώνονται μέσα σε 48 ώρες. Η ιική πνευμονία συνήθως αντιμετωπίζεται με ανάπαυση και πρόσληψη υγρών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει