Ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να τρώτε πάντα μαζί

Ορισμένα τρόφιμα, όταν τρώγονται μαζί, όχι μόνο γαργαλάνε τον ουρανίσκο, αλλά συσκευάζουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά δίνοντας μια εξαιρετική ώθηση στον οργανισμό σας.

Η θετική αντιστοίχιση κάποιων τροφών προσφέρει διπλάσια θετική επίδραση που είναι γνωστή ως «συνέργεια των τροφίμων».

Διαβάστε παρακάτω τέσσερα ζευγάρια τροφών που οδηγούν την υγιεινή διατροφή σας σε άλλο επίπεδο.

1. Σπανάκι και λεμόνι. Το σπανάκι, το οποίο περιέχει σημαντική ποσότητα σιδήρου, είναι ακόμα καλύτερο όταν το πασπαλίζουμε με χυμό λεμονιού, γιατί το λεμόνι βοηθά το σώμα να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά τον σίδηρο.

2. Ντομάτες και ελαιόλαδο. Το λυκοπένιο, τα  λιπο-διαλυτά αντιοξειδωτικά και τα καροτενοειδή που βρίσκονται στη ντομάτα με το απόλυτα υγιές για την καρδιά ελαιόλαδο, βοηθούν ακόμα περισσότερο στον έλεγχο της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, ενώ προστατεύουν από τον καρκίνο.

3. Ψάρια και κάρυ. Οταν συνδυάσετε το υγιεινό σας ψάρι με κάρυ (ή γενικά με οποιοδήποτε μείγμα μπαχαρικών), τα υγιή για την καρδιά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, DHA και ΕΡΑ συνδυάζονται με τις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μπαχαρικών και μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

4. Μικτά μούρα. Καταναλώστε φρέσκα βατόμουρα, μούρα, φράουλες, σμέουρα, βακκίνια και μύρτιλλα μαζί και θα εκτοξεύσετε τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, δίνοντας μια τεράστια ώθηση στον οργανισμό και την υγεία σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει