Πώς να κάψετε θερμίδες κάνοντας γυμναστική στο σπίτι

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες είναι οι δραστηριότητες του σπιτιού που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος και να χάσετε θερμίδες;

Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να πάμε κάθε μέρα στο γυμναστήριο. Ισως να μην περισσεύουν πια και χρήματα γι’ αυτό. Ομως, η άσκηση είναι απαραίτητη στη ζωή μας για να είμαστε υγιείς. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να τα κάνουμε ανέξοδα μέσα στο σπίτι μας, ή στην πόλη, που βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην δημιουργία ευεξίας.

Μια μικρή προπόνηση, μια μεγάλη ανταμοιβή.

Ας δούμε πώς μπορούμε να γυμναστούμε στο σπίτι μας ή γύρω απ’ αυτό:

treximo

Tρέξιμο

Καίει 374 θερμίδες σε 30 λεπτά

H τυπική φιγούρα ενός δρομέα δείχνει έναν άνθρωπο κομψό,  χωρίς ίχνος λίπους και σίγουρα υπάρχει λόγος γι’ αυτό: H κύρια λειτουργία των μυών στα πόδια και τους γλουτούς είναι να κάψουν το περισσότερο λίπος που υπάρχει στο σώμα. Για να πάρετε όσο γίνεται περισσότερα από κάθε κίνηση, καθώς τρέχετε, κρατήστε τα πόδια σας  χαμηλά στο έδαφος. Επιταχύνετε ή επιβραδύνετε κατά διαστήματα.

sxoinaki

Σχοινάκι

Καίει 340 θερμίδες σε 30 λεπτά

Λογικά, γνωρίζετε πως αυτού του είδους η άσκηση βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Για να πάρετε όσο γίνεται περισσότερα από την συγκεκριμένη άσκηση, χρησιμοποιήστε ένα σκοινάκι με λαβές που μόλις που φτάνει στις μασχάλες σας όταν στέκεστε στη μέση του και ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές: Πηδήξτε με τα πόδια σας ελαφρά χωρισμένα το ένα από το άλλο και το σώμα σας σε όρθια θέση και κρατήστε τα άλματά σας χαμηλά στο έδαφος. Αν δεν έχετε σκοινάκι, κάντε τις ίδιες ακριβώς κινήσεις, σα να πηδάτε με το σκοινάκι και θα έχετε τα ίδια οφέλη από την άσκηση, ακόμα και χωρίς το σκοινάκι. Για να ενισχύσετε την άσκηση, αλλάξτε ταχύτητα από αργό σε γρήγορο τέμπο, καθώς επίσης και τα άλματά σας, πότε με το ένα πόδι και πότε με τα δύο.

hula-fitness

Χούλα χουπ

Καίει 300 θερμίδες σε 30 λεπτά

Χρειάζεστε ένα στεφάνι για ενήλικες (είναι διαφορετικά απ’ αυτά των παιδιών, γιατί είναι πιο μεγάλα και πιο βαριά). Το στεφάνι με το σωστό μέγεθος θα πρέπει να φτάνει στο ύψος του στήθους σας αν το τοποθετήσετε μπροστά σας, ακουμπώντας το στο έδαφος. Απλά κρατήστε το στη μέση σας και κινηθείτε γύρω του. Για να ξεκινήσετε, σταθείτε με το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και μετατοπίστε το βάρος σας εμπρός και πίσω. Μην ανησυχείτε αν δεν το πετύχετε τέλεια με την πρώτη. Θα εξακολουθείτε να χάνετε θερμίδες που θα γίνονται όλο και περισσότερες όσο καλύτερα μαθαίνετε να το χειρίζεστε.

woman-dancing

Χορός

Καίει 221 θερμίδες σε 30 λεπτά

Μπορεί να μην καίει τις ίδιες θερμίδες με το τρέξιμο, το σκοινάκι ή το χούλα χουπ αλλά είναι εξαιρετικό και πολύ διασκεδαστικό. Επιπρόσθετα, βοηθά τον μεταβολισμό. Το κλειδί είναι να κρατήσετε ψηλά το ρυθμό, επιλέγοντας τραγούδια με γοργούς ρυθμούς, όπως λάτιν ή ινδικά και να μην ξεκουράζεστε ανάμεσα στα τραγούδια. Μια έξυπνη τεχνική είναι να ξεκινήσετε με ένα τραγούδι που έχει αισιόδοξο «ανεβαστικό» ρυθμό, στη συνέχεια να προχωρήσετε με τραγούδια που έχουν όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς και στο τέλος να επιβραδύνετε με ένα πιο ήσυχο κομμάτι για να κρυώσετε. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας. Σηκώστε τα στον αέρα και μεταφέρετέ τους το ρυθμό.

walk-exercise

Δυναμικό περπάτημα

Καίει 170 θερμίδες σε 30 λεπτά

Αν θέλετε να κάψετε θερμίδες με το περπάτημα, τότε θα πρέπει αυτό να είναι γρήγορο. Μην περιμένετε να κάψετε θερμίδες κάνοντας μια βόλτα με ένα φίλο. Το περπάτημα θα πρέπει να γίνεται με ζωηρό βάδισμα, κάτι που σημαίνει πως δεν θα μπορέσετε να διατηρήσετε μια σταθερή συζήτηση με κάποιον άλλο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την καύση θερμίδων σε μύες ποδιών και γλουτών θα πρέπει να κάνετε γρήγορα βήματα, να κρατήσετε τον κορμό σας σε όρθια θέση και να έχετε τα χέρια σας μπροστά και πίσω (και όχι στα πλευρά). Σε κάθε βήμα η φτέρνα σας θα πρέπει να πατάει στη γη και το πόδι σας να σηκώνεται από τα δάχτυλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει