Πώς να αποκτήσετε διάθεση για σεξ όταν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα

Το σεξ είναι ένα μέρος της ζωής και δεν παίζει ρόλο αν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα. Σας κρατά συνδεδεμένους με το ταίρι σας και απελευθερώνει ενδορφίνες που μπορεί να απαλύνουν τον πόνο από την ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Το κόλπο αν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα είναι να φροντίσετε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να σας επιβραδύνει. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε διάθεση και να κάνετε τη σεξουαλική ζωή σας πιο διασκεδαστική.

Σχεδιάστε το. Δεν είναι απόλυτα αλήθεια ότι το σεξ απλά συμβαίνει. Ούτε υπάρχει τίποτα μη σεξουαλικό στον προγραμματισμό. Οταν ορίζετε μια συγκεκριμένη ώρα για σεξ, έχετε περισσότερο έλεγχο και είναι πιο πιθανό να το απολαύσετε. Από τη στιγμή που είναι στο ημερολόγιο, αν το περιμένετε με ανυπομονησία είναι πιθανό να κλιμακώσει την επιθυμία για σεξ, κάτι για το οποίο το τελευταίο διάστημα ίσως να σας έλειπε. Ολα, άλλωστε, είναι στο μυαλό. Δεν είναι ανάγκη να το σκέφτεστε σαν προγραμματισμένο σεξ. Δείτε το σαν τη βραδιά ενός ραντεβού.

Συζητήστε με τον/την σύντροφό σας. Ισως να ανησυχείτε για τα πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε. Υπάρχουν όμως πολλές πιθανότητες ο/η σύντροφός σας να θέλει κυρίως να είναι κοντά σε σας -σωματικά και συναισθηματικά- και να είναι πρόθυμος να βοηθήσει. Απλά πρέπει να του/της το πείτε. Να είστε άμεσοι με το τι αισθάνεστε και τι θέλετε. Εάν αισθάνεστε πάρα πολύ δύσκολα, μη διστάσετε να μιλήσετε γι’ αυτό.

Κάντε το κρεβάτι σας πιο άνετο. Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα πιο μαλακό στρώμα. Την επόμενη φορά που θα είστε σε ένα κατάστημα με είδη σπιτιού βάλτε στο καλάθι σας μαλακά μαξιλάρια. Εάν κάθεστε συνήθως στην πλάτη σας κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορείτε να βάλετε κάτω από τα γόνατά σας ένα μαξιλάρι για να μειωθεί η πίεση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πετσέτες ή σεντόνια με τον ίδιο τρόπο.

Να έχετε τα κατάλληλα εφόδια. Εάν είστε γυναίκα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του κόλπου που κάνει τη συνουσία επώδυνη. Τα λιπαντικά μπορούν να γίνουν ένας καλός σας φίλος, αν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ανάπαυση εκ των προτέρων. Ενας υπνάκος ίσως να μην μοιάζει και πολύ σέξι, αλλά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κόπωσης και έτσι να κάνει το σεξ καλύτερο. Εξοικονομήστε ενέργεια με άλλους τρόπους πριν από το σεξ. Μην κάνετε βαριές δουλειές εκείνη την ημέρα, αν μπορείτε.

Προγραμματίστε τις δόσεις του φαρμάκου σας. Εάν το φάρμακο για τον πόνο σας χρειάζεται μια ώρα για να έχει αποτέλεσμα, πάρτε το μια ώρα πριν κάνετε σεξ. Απλά πρέπει να ξέρετε ότι ορισμένα φάρμακα, όπως τα οπιοειδή παυσίπονα, μπορεί να επιβραδύνουν τα πράγματα.

Kάντε προθέρμανση. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο πριν από το σεξ για να χαλαρώσετε και να απαλύνετε τους πόνους σας.

Μην σκέφτεστε το πώς ήταν το σεξ για σας τα προηγούμενα χρόνια. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα έχει αλλάξει πιθανώς πολλά στη ζωή σας. Είναι πιθανόν να πρόκειται να αλλάξει τη σεξουαλική ζωή σας, επίσης.  Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει τη σεξουαλική ζωή σας χειρότερη. Εάν μερικές από τις βασικές κινήσεις σας δεν λειτουργούν πλέον, δοκιμάστε νέες θέσεις. Σκεφτείτε πέρα από τη σεξουαλική επαφή. Χρησιμοποιήστε αυτές τις αλλαγές ως μια ευκαιρία για να βρείτε νέες απολαύσεις.

Να είστε επιεικείς με τον εαυτό σας. Οι άνθρωποι με ρευματοειδή αρθρίτιδα τείνουν να είναι σκληροί επικριτές του εαυτού τους. Ωστόσο, θα πρέπει να συγχωρείτε τον εαυτό σας. Εάν σχεδιάζετε να κάνετε σεξ, να θυμάστε: Δεν είναι μια οντισιόν. Απλά το να αισθάνεστε κοντά με τον/την σύντροφό σας μπορεί να είναι καλό για εσάς και αυτόν/αυτήν.

Με ή χωρίς ρευματοειδή αρθρίτιδα, το σεξ μπορεί να είναι αδέξιο και ανόητο μερικές φορές. Αν μια νέα τεχνική δεν λειτουργεί, προσπαθήστε να μην αισθανθείτε αμηχανία. Γελάστε μέχρι δακρύων και δοκιμάστε κάτι άλλο. Το σεξ υποτίθεται ότι είναι διασκέδαση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει