Πώς να πιείτε νερό με χυμό λεμονιού για να αδυνατίσετε

Οι μόδες απώλειας βάρους σαρώνουν τον κόσμο με ταχύτητα αστραπής. Πολλές είναι ανόητες και επικίνδυνες, όμως αραιά και πού εμφανίζεται μια μανία που έχει πραγματικά νόημα στο θέμα του αδυνατίσματος.

Το να προσθέσετε χυμό λεμονιού στο πόσιμο νερό είναι μια καλή ιδέα αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Μελέτες όπως αυτή του 2008 στο Πανεπιστήμιο Sugiyama Jogakuen της Ιαπωνίας, δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες στα λεμόνια ενισχύουν την προσπάθεια απώλειας βάρους.

Ενώ, όμως, μια δίαιτα χυμού λεμονιού από μόνη της δεν συνιστάται, ο χυμός λεμονιού μαζί με το πόσιμο νερό μεμονωμένα ή με τα γεύματά σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Δείτε παρακάτω 4 τρόπους για να πιείτε το νερό με τον χυμό λεμονιού:

Bήμα 1

Γεμίστε ένα φλιτζάνι ή μια κούπα με ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού. Πιείτε ένα φλιτζάνι το πρωί και ένα ακόμα το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Ο χυμός του λεμονιού έχει διουρητικές ιδιότητες κι αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το συκώτι και τα νεφρά σας σε ομαλή λειτουργία.

Βήμα 2

Αντικαταστήστε τα συνηθισμένα σακχαρούχα αναψυκτικά υψηλής θερμιδικής αξίας με παγωμένο νερό με χυμό λεμονιού. Θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τις θερμίδες σας, αφού θα περιορίσετε τόσο τη ζάχαρη όσο και τις χημικές ουσίες. Το να παραμείνετε ενυδατωμένοι είναι πολύ σημαντικό όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και οι χημικές ουσίες και τα τεχνητά σάκχαρα που βρίσκονται στα περισσότερα επεξεργασμένα ποτά μπορεί πραγματικά να λειτουργήσουν εναντίον σας.

Βήμα 3

Γεμίστε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερού με νερό και προσθέστε σ’ αυτό μερικές φέτες λεμόνι και ένα κλαδάκι φρέσκο δυόσμο. Αφήστε το να καθίσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε τα λεμόνια και το δυόσμο το επόμενο πρωί και πίνετέ το κατά διαστήματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Βήμα 4

Πιείτε ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού 15 με 20 λεπτά πριν από κάθε γεύμα. Αυτό θα σας χορτάσει και θα σας βοηθήσει στη συνέχεια να κρατήσετε τις μερίδες σας υπό έλεγχο. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την δίψα με την πείνα και έτσι το να παραμείνετε ενυδατωμένοι είναι ένας καλός τρόπος για να ρυθμίσετε την όρεξή σας.

Προειδοποίηση

Ποτέ μην κάνετε για περισσότερες από 24 ώρες μία δίαιτα στην οποία θα πίνετε αποκλειστικά νερό με χυμό λεμονιού, χωρίς να βάλετε κάτι άλλο στο στόμα σας, γιατί αυτό θα προσδώσει ανθυγιεινή πίεση στον οργανισμό σας.

Συμβουλή

Παγώστε το χυμό λεμονιού σε παγοθήκες και προσθέστε τους κύβους στο πόσιμο νερό σας όλη την ημέρα.

Τι θα χρειαστείτε

* Φρέσκα λεμόνια

* Κοφτερό μαχαίρι

* Αποχυμωτή

* Κούπα ή κύπελλο

* Ζεστό νερό

* Επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό

* Φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά)

* Θήκες για παγάκια (προαιρετικά)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει