Πώς να καταπολεμήσετε τον πόνο της αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα είναι ένας γενικός όρος για τις καταστάσεις που προκαλούν πόνο και φλεγμονή των αρθρώσεων. Η πιο συχνή μορφή της είναι η οστεοαρθρίτιδα.

Τα συμπτώματα της χρόνιας αρθρίτιδας περιλαμβάνουν πόνο, φλεγμονή, δυσκαμψία και αδυναμία κίνησης των αρθρώσεων. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση διαταραχή που προκαλεί οίδημα των αρθρώσεων στα χέρια και τα πόδια. Δεν υπάρχει θεραπεία για κάθε τύπο αρθρίτιδας. Ωστόσο, μια ποικιλία θεραπειών μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πόνου της αρθρίτιδας.

Φάρμακα

Εξετάστε την πιθανότητα αντιμετώπισής της με φάρμακα. Ξεκινήστε με τα φάρμακα που έχουν τις λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες. Πρόκειται για φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως ιβουπροφαίνη και παρακεταμόλη. Συζητήστε για τη λήψη ισχυρότερων συνταγογραφούμενων φαρμάκων, όσο η αρθρίτιδα εξελίσσεται. Πρόσθετα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της αρθρίτιδας περιλαμβάνουν ναρκωτικά φάρμακα και ενέσεις κορτικοστεροειδών. Η λήψη αυτών των φαρμάκων, ωστόσο, σάς θέτει σε κίνδυνο για σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της τοξικομανίας και επιπρόσθετων βλαβών στις αρθρώσεις. Οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορούν να λάβουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, όπως η αζαθειοπρίνη ή η κυκλοσπορίνη. Αυτά, ωστόσο, τα φάρμακα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μια μείωση στην ανταπόκριση του οργανισμού στην καταπολέμηση ασθενειών.

Τζίντζερ

Χρησιμοποιήστε το τζίντζερ ως φυσική, εναλλακτική θεραπεία για να σταματήσετε τον πόνο αρθρίτιδας, όπως συνιστά το Πανεπιστήμιο του Maryland. Πίνετε φρέσκο ​​χυμό τζίντζερ, εκχύλισμα ή τσάι για να μειώσετε τη φλεγμονή της αρθρίτιδας. Κάντε μασάζ με εκχύλισμα τζίντζερ στην πονεμένη άρθρωση για να μειώσετε τον πόνο. Κόψτε τη φρέσκια ρίζα τζίντζερ και σιγοβράστε τη σε μια κατσαρόλα για μερικά λεπτά για να φτιάξετε ένα κατάπλασμα. Αφήστε το κατάπλασμα να κρυώσει και απλώστε το επάνω σε γάζα ή πανί, το οποίο θα βάλετε πάνω στην πονεμένη άρθρωση.

Τεχνικές για να μειώσετε την καταπόνηση των αρθρώσεων

Ζητήστε από τον γιατρό σας να σάς συστήσει κάποια θεραπεία. Συζητήστε με έναν φυσιοθεραπευτή για να μάθετε πώς θα χρησιμοποιείτε τις αρθρώσεις σας χωρίς να τις καταπονείτε. Χρησιμοποιήστε διάφορα εργαλεία για να πιάνετε αντικείμενα αν ο πόνος είναι στα χέρια σας. Ζητήστε να μάθετε τεχνικές για να φέρνετε εις πέρας τις καθημερινές σας δραστηριότητες μειώνοντας τον πόνο που αυτές σας προκαλούν.

Ασκηση

Εξασκηθείτε σε ασκήσεις εύρους της κίνησης, προκειμένου να αυξήσετε την κινητικότητά σας και να μειώσετε τον πόνο των αρθρώσεων. Φτιάξε ένα σχέδιο άσκησης με τον γιατρό, τον φυσιοθεραπευτή ή κάποιον γυμναστή, που θα περιλαμβάνει ασκήσεις stretching και σταδιακά προχωρήστε σε μια περισσότερο αερόβια σωματική άσκηση. Φροντίστε, όμως, να σταματήσετε άμεσα την άσκηση ή να μειώσετε τη δραστηριότητά σας αν ο πόνος παραμένει ή αν η δυσφορία  που αισθάνεστε διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες αφότου έχετε ασκηθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει