Πώς να συσφίξετε ένα χαλαρό δέρμα μετά από απώλεια βάρους

Ενα από τα πλέον συχνά προβλήματα της απώλειας βάρους είναι το χαλαρό δέρμα. Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν έχετε χάσει πολύ βάρος πολύ γρήγορα. Μπορείτε, όμως, να αποτρέψετε αυτό να συμβεί σε σας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε σωστή στρατηγική όσο διάστημα χάνετε βάρος.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να μην χαλαρώσει το σώμα σας:

1. Μην χάσετε βάρος πολύ γρήγορα. Η απώλεια του βάρους όταν γίνει γρήγορα δεν είναι υγιής. Η πιο υγιής απώλεια βάρους είναι μέχρι ένα κιλό την εβδομάδα. Αν χάσετε βάρος πολύ γρήγορα τα κύτταρα του δέρματος δεν προλαβαίνουν να επιστρέψουν στην κανονική τους μορφή. Μείνετε μακριά από μοδάτες ακραίες δίαιτες και επικεντρωθείτε σε σταθερή απώλεια βάρους.

2. Κάντε ασκήσεις δύναμης και βάρη. Αυτές οι ασκήσεις οικοδομούν και τονώνουν τους μύες, προκειμένου να δώσουν σχήμα στο δέρμα. Προσθέστε βάρη στο πρόγραμμά σας τρεις φορές την εβδομάδα επειδή η οικοδόμηση τονισμένων, άπαχων μυών κάτω από το δέρμα θα το βοηθήσει να δείχνει πιο σφιχτό.

3. Πίνετε πολύ νερό. Το υγιές δέρμα είναι το ενυδατωμένο δέρμα. Το νερό είναι ένα κρίσιμο συστατικό σε ό,τι αφορά τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα θα πρέπει να προστεθούν στη διατροφή σας. Οταν το σώμα είναι ενυδατωμένο αυτό «βγαίνει» στο δέρμα σας, και το κάνει να δείχνει πιο λαμπερό και πιο σφιχτό.

4. Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή. Δύο απαραίτητα συστατικά που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό είναι το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως το τυρί cottage, το γάλα, τα όσπρια, τα φασόλια, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, περιέχουν συστατικά που σχηματίζουν κολλαγόνο και ελαστίνη, όπως επίσης και έλαια για την διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Καταναλώστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα.

5. Θρέψτε και περιποιηθείτε το δέρμα σας. Συσφίξτε και διατηρήσετε το δέρμα σας φροντίζοντάς το. Κρατήστε το μακριά από την έκθεση στον ήλιο, καθώς αυτός βλάπτει τα κύτταρα του δέρματος. Η καθημερινή απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει