Πώς να τηρήσετε το νέο χρόνο τις υποσχέσεις σας

Η νέα χρονιά, ήρθε με νέες ελπίδες και μερικές αλλαγές που όλοι θέλουμε να διατηρήσουμε. Είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, είτε για μια πλήρη αλλαγή στον τρόπο ζωής, όλοι παίρνουμε κάποιες αποφάσεις.

Δεν είναι όμως εύκολο να τις ακολουθήσουμε. Γι’ αυτό παραθέτουμε εδώ μερικούς τρόπους για να επιμείνετε στις αποφάσεις που λάβατε και να κάνετε το 2014 μια καλύτερη χρονιά για σας:

Κάντε μια λίστα

Σημειώστε όλες τις αποφάσεις που έχετε λάβει για το νέο έτος. Είναι καλό να τηρείτε αρχείο των στόχων και των υποσχέσεών σας. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας κάθε μέρα τις αποφάσεις σας. Κάντε μια λίστα και ακολουθήστε τη κάθε μέρα.

Μην βιάζεστε

Μην τρέχετε προς τις υποσχέσεις σας, αλλιώς θα αρχίσουν να τρέχουν αυτές μακριά από εσάς. Δώστε χρόνο, για παράδειγμα, αν έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας να χάσει 10 κιλά αυτό το έτος και μην προσπαθήσετε να το επιτύχετε σε ένα μήνα. Ξεκινήστε με τα μηνιαία αποτελέσματα σας και συνειδητοποιήστε ότι κάθε φορά που επιταχύνετε τα πράγματα, απλά δεν καταλήγετε πουθενά.

Βάλτε υπενθυμίσεις

Κρατήστε υπενθυμίσεις σχετικά με τις αποφάσεις που έχετε λάβει. Φτιάξτε ένα εβδομαδιαίο ή μηνιαίο πρόγραμμα υπενθυμίσεων. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους γονείς ή τους φίλους σας να ελέγχουν τις υποσχέσεις σας, και να βεβαιώνονται ότι δεν τις έχετε παραβιάσει.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Αν έχετε επιτύχει την τήρηση των υποσχέσεών σας για ένα μήνα ή δύο ανταμείψτε τον εαυτό σας! Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι μεγάλη ενθάρρυνση και επίσης θα ενισχύσει το κίνητρο για να ακολουθήσετε τις αποφάσεις για το υπόλοιπο του έτους. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για την απώλεια βάρους και δείτε αποτελέσματα, μια επιβράβευση για σας μία φορά το μήνα θα είναι μια καταπληκτική ιδέα για να σας κάνει να επιμείνετε στις αποφάσεις σας.

Μείνετε θετικοί

Αν θέλετε να κατακτήσετε τον κόσμο, θα πρέπει να κρατήσετε τη θέλησή σας υψηλά. Είναι πολύ σημαντικό για σας να παραμείνετε θετικοί και ευχάριστοι μέσα σας, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τις υποσχέσεις που έχετε δώσει στον εαυτό σας για το νέο έτος ή για μια ζωή. Κάντε ό,τι σας δίνει ευτυχία, βγείτε έξω για ταινίες, πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή μια μεγάλη βόλτα. Κάντε δηλαδή όλα αυτά θα διατηρήσουν τα κίνητρά σας ισχυρά, προκειμένου να πετύχετε τους στόχους σας.

Μην επιδιώκετε όλους τους στόχους μαζί

Είναι βέβαιο ότι, έχετε μια μεγάλη λίστα, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο για σας να ακολουθήσετε τις υποσχέσεις σας. Για παράδειγμα, θέλετε να χάσετε βάρος, να σταματήσετε το κάπνισμα ή να περάσετε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια. Μην αρχίζετε με όλα αυτά τα πράγματα. Θα καταλήξετε να μην κάνετε τίποτα. Επικεντρωθείτε στα πιο δύσκολα της λίστας και βεβαιωθείτε ότι τα έχετε ακολουθήσει με θρησκευτική ευλάβεια. Ταυτόχρονα μπορείτε να ελέγξετε άλλα στοιχεία.

Κρατήστε ένα κομμάτι

Είναι καλό για σας να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Κρατήσετε ένα  ημερολόγιο, μέσω του οποίου θα μπορείτε να ελέγξετε εβδομαδιαία ή μηνιαία το τι έχετε κάνει.  Αν το κάνετε γραπτώς, θα βλέπετε ξεκάθαρα αν έχετε επιτύχει το στόχο σας και θα παίρνετε δύναμη για να συνεχίσετε. Επίσης, όταν οι φίλοι σας ή η οικογένεια βλέπουν το διάγραμμα προόδου, θα είστε υπερήφανοι και θα παίρνετε περισσότερη δύναμη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει