Πώς θα διαλέξετε την καλύτερη αντι-γηραντική κρέμα

Δεν υπάρχει γρήγορος και εύκολος κανόνας για την επιλογή της καλύτερης αντιγηραντικής κρέμας προσώπου. Κάθε άτομο μπορεί να χρειαστεί κάτι διαφορετικό, ανάλογα με τα επιμέρους θέματα και την ηλικία του δέρματός του.

Επιπλέον, πολλές κρέμες αντι-γήρανσης δεν κάνουν πολλά πράγματα για να επιβραδύνουν τα σημάδια της γήρανσης, επειδή δεν περιέχουν τα κατάλληλα αναζωογονητικά συστατικά.

Κρέμες που περιέχουν αντιοξειδωτικά και άλφα υδροξύ οξέα είναι οι καλύτερες για τη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης του δέρματος. Τα ειδικά συστατικά μπορεί να ποικίλλουν, ανάλογα με τις ανάγκες της προσωπικής φροντίδας του δέρματος του χρήστη.

Οταν επιλέγετε μια αντι-γηραντική κρέμα προσώπου, αναζητήστε μια κρέμα που να περιέχει άλφα υδροξύ οξέα. Αυτά τα οξέα, που γενικά προέρχονται από φυσικές πηγές φρούτων ή από γάλα, έχουν αποδεδειγμένα αναγεννητικές ιδιότητες για το δέρμα. Βοηθούν στην απολέπιση των ανώτερων στρωμάτων του δέρματος, διατηρούν το δέρμα λαμπερό και μειώνουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων, των κηλίδων και των κηλίδων που προέρχονται από τον ήλιο. Οι κρέμες με άλφα υδροξύ οξέα μπορούν να τονώσουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο εσωτερικό του δέρματος, για να κρατήσουν το δέρμα σταθερό και εύπλαστο.

Τα αντιοξειδωτικά είναι ένα άλλο σημαντικό συστατικό που βρίσκεται σε πιο αποτελεσματικές αντι-γηραντικές κρέμες προσώπου. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αύξηση του «κύκλου εργασιών» των κυττάρων του δέρματος, για πιο υγιή, φωτεινή επιδερμίδα. Μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν να αποφευχθεί η ζημιά από τον ήλιο που μπορεί να επιδεινώσει τα σημάδια της γήρανσης. Τα δημοφιλή αντιοξειδωτικά συστατικά στις κρέμες προσώπου, περιλαμβάνουν βιταμίνες E, C και Α. Η ρεσβερατρόλη, το υαλουρονικό οξύ, το συνένζυμο Q10 και το άλφα λιποϊκό οξύ μπορούν, επίσης, να αυξήσουν τις αναζωογονητικές ιδιότητες μιας αντι-γηραντικής κρέμας προσώπου.

Το δέρμα κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό, γι’ αυτό σκεφτείτε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας, όταν επιλέγετε μια αντι-γηραντική κρέμα προσώπου. Μια κρέμα που θα ανταποκρίνεται στις ατομικές ανάγκες σας είναι γενικά καλύτερη. Οσοι έχουν ξηρό δέρμα μπορεί να εμφανίσουν πιο λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά λιγότερα προβλήματα με κηλίδες και ουλές ακμής. Το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι πιο επιρρεπές σε ακμή και κηλίδες, ενώ το μικτό δέρμα μπορεί να είναι πιο επιρρεπές σε ακμή σε ορισμένα τμήματά του, αλλά σε άλλα όχι. Ο κανονικός τύπος δέρματος μπορεί να είναι λιγότερο επιρρεπής απ’ όλους τους άλλους σε όλα τα θέματα του δέρματος και μπορεί να μην χρειάζεται πολύ ισχυρή αντι-γηραντική κρέμα προσώπου.

Πριν, λοιπόν, από την επιλογή μιας αντι-γηραντικής κρέμας δέρματος, θα πρέπει να καθορίσετε τον τύπο το δέρματός σας. Το ξηρό δέρμα απαιτεί συχνά μια πιο έντονη ενυδάτωση, ενώ τα λιπαρά και μικτά δέρματα μπορεί να απαιτήσουν κρέμα με βάση το νερό που θα αποτρέψει την υπερβολική παραγωγή ελαίου. Τα άτομα με κανονικό δέρμα έχουν αποτρέψει την υπερβολική παραγωγή ελαίου. Τα άτομα με κανονικό δέρμα έχουν περισσότερες επιλογές, όταν επιλέγουν μια αντι-γηραντική κρέμα, ενώ τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι επιρρεπή σε ερεθισμό από τα οξέα που βρίσκονται στο προϊόν.

Προσδιορίστε τα θέματα του δέρματός σας τα οποία θέλετε να «δουλέψετε» και ανάλογα μ’ αυτά κάντε την επιλογή σας. Οσοι έχετε λεπτές γραμμές, ρυτίδες και κηλίδες μπορεί να θέλετε να επιλέξετε μία κρέμα απολέπισης και ενυδάτωσης. Οσοι έχουν χαλάρωση δέρματος μπορούν να επιλέξουν μια κρέμα που ενισχύει το δέρμα και προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Οι νεότερες μπορούν να επιλέξουν ένα πιο ήπιο προϊόν, ενώ εκείνες που διαθέτουν ώριμo δέρμα, μπορούν να επιλέξουν μια πιο ισχυρή κρέμα ή να χρησιμοποιήσουν ένα συνδυασμό των προϊόντων αντι-γήρανσης για καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει