Πώς θα δώσετε το σωστό σχήμα στα φρύδια σας

Για πολλούς το σχήμα και το περίγραμμα των φρυδιών τους είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκέφτονταν σε ό,τι αφορά τον καλλωπισμό τους. Κι όμως το σχήμα των φρυδιών παίζει μεγάλο ρόλο στη συνολική εμφάνιση.

Μερικά φρύδια είναι παχιά, μερικά είναι λεπτά, κάποια άλλα είναι τοξωτά, άλλα είναι ευθεία. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη διαμόρφωση των φρυδιών τους, έτσι ώστε να ταιριάζουν με το πρόσωπό τους και είναι εύκολο να το κάνουν ακολουθώντας μερικές οδηγίες.

Ξεκινάτε κατ’ αρχήν με βάση το ότι η τάση που ήθελε τα φρύδια εξαιρετικά λεπτά έχει περάσει προ πολλού, όπως επίσης και ότι τα φρύδια θα πρέπει να ταιριάζουν με το πρόσωπό σας, πράγμα που σημαίνει ότι αν έχετε μεγάλο (γεμάτο) πρόσωπο, δεν ταιριάζει να έχετε πολύ λεπτά φρύδια (ακόμα κι αν εξακολουθούσαν να είναι στη μόδα που δεν είναι…) γιατί θα χαλάσουν την αρμονία του προσώπου σας.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να δώσετε στα φρύδια σας το κατάλληλο σχήμα, ώστε να είναι πάντα περιποιημένα και καλοσχηματισμένα.

1. Επιλέξτε ένα καλό τσιμπιδάκι σε μια μεσαία τιμή (ούτε πολύ ακριβό, αλλά ούτε και πολύ φτηνό), ώστε να είστε βέβαιοι για την ποιότητα, χωρίς να ξοδέψετε πάρα πολλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κερί, αλλά το τσιμπιδάκι θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο και ακρίβεια.

2. Χτενίστε τα φρύδια σας προς τα επάνω και κόψτε με ψαλιδάκι τις τρίχες που βρίσκονται πέρα από την τακτική γραμμή του φρυδιού. Επίσης, αφαιρέστε τις τρίχες που αναπτύσσονται σε περιοχές γύρω από τα φρύδια (στα τελειώματά τους ή ανάμεσα στα φρύδια).

3. Τοποθετήστε έναν χάρακα ή μολύβι στην άκρη της μύτης σας και σηκώστε το μέχρι το φρύδι σας, ώστε να περάσει πάνω από την κορυφή της κόρης του ματιού σας. Το σημείο όπου το μολύβι και τα φρύδια σας τέμνονται είναι το σημείο όπου θα πρέπει τα φρύδια σας να κάνουν καμάρα (τόξο). Σημειώστε το σημείο αυτό με ένα μολύβι eyeliner για να σας είναι πιο εύκολο να θυμάστε πού ακριβώς είναι.

4. Τοποθετήστε ένα ζεστό πανί πάνω στα φρύδια σας για να μαλακώσετε τις τρίχες σας και να ανοίξετε τους πόρους σας. Ξεκινήστε να αφαιρείτε τρίχες από το κάτω μέρος των φρυδιών και προσπαθήστε να ακολουθήσετε τη φυσική γραμμή των φρυδιών σας όταν θα σχηματίσετε το τόξο.

5. Απλώστε λίγο τζελ φρυδιών όταν τελειώσετε το σχηματισμό των φρυδιών σας, ώστε να είναι περισσότερο τακτοποιημένα.

Συμβουλή: Αφαιρείτε τις τρίχες σιγά και αργά. Διαφορετικά, αν το κάνετε πολύ γρήγορα μπορείτε να καταλήξετε με φαλακρά κενά σημεία πριν καν το καταλάβετε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει